To “Summer in the city – SKG Festival” μας καλεί σε συναυλίες και βραδιές stand up comedy στην πλαζ Αρετσούς!

Ένα νέο Φεστιβάλ αρχίζει απόψε στην πλαζ Αρετσούς, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της πόλης, δίπλα στη θάλασσα σε μία περιοχή που για πολλά χρόνια υπήρξε παραμελημένη, αλλά και αγαπητή διαχρονικά στους Θεσσαλονικείς.

Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός το “Summer in the city SKG Festival” έρχεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην Αρετσού, θυμίζοντας εικόνες από τρυφερά, ξένοιαστα καλοκαίρια σε καρτ ποστάλ, σε έναν υπαίθριο χώρο με εύκολη πρόσβαση για όσους μείνουν στην πόλη!

Μιλήσαμε με τον διοργανωτή συναυλιών Σάββα Δομόσογλου που είχε την ιδέα του φιλόδοξου project χάρη στο οποίο φέτος είμαστε όλοι καλεσμένοι σε ένα μεγάλο “open air” πάρτι δίπλα στη θάλασσα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες με καλλιτέχνες όπως οι Ονιράμα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Ορφέας Περίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χειμερινοί Κολυμβητές, Μπλε, Δημήτρης Μυστακίδης, Διογένης Δασκάλου & Mo.Mo.Co.  αλλά και βραδιές stand up comedy και άλλα ονόματα που θα ανακοινωθούν.

To “Summer in the city – SKG Festival” μας καλεί σε συναυλίες και βραδιές stand up comedy στην πλαζ Αρετσούς!

Την πλαζ Αρετσούς την τιμούσαν διαχρονικά περίοικοι, οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, που αναζητούσαν λίγη δροσιά. Το προηγούμενο καλοκαίρι, το πρώτο μετά την καραντίνα την “ανακάλυψαν” εκ νέου και οι νεότερες ηλικίες. Η περιοχή έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες και φαίνεται ότι θα γνωρίσει ξανά. Πώς προέκυψε η ιδέα για συναυλίες δίπλα στη θάλασσα, έξω από όσα μας είχατε συνηθίσει;

  Σ.Δ: Η ιδέα αυτή γύριζε στο μυαλό μου πολύ καιρό. Από πέρσι τον χειμώνα για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι νέο και φρέσκο σε έναν χώρο, όπου δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε συναυλίες. Nα φέρω μια καλοκαιρινή αύρα στις ζωντανές εμφανίσεις, αλλά μέσα στην πόλη. Να υπάρχει η αίσθηση της θάλασσας για τον ακροατή χωρίς να χρειάζεται να κάνει χιλιόμετρα, αλλά να είναι αυτό δίπλα από το σπίτι του. Ειδικά τώρα που λόγω της καραντίνας είχαν δημιουργηθεί συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους τον χρόνο που πέρασε. Για αυτό και ονόμασα “Summer in the city” το project.
Από την άλλη πιστεύω ότι τα evets αυτά δένουν όμορφα και με την αίγλη του παρελθόντος για το συγκεκριμένο σημείο. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει η ακμή και η παρακμή…. Και μετά σε μία συνέχεια του κύκλου, ακμή πάλι. Μακάρι η ιδέα αυτή να βοηθήσει να ξαναθυμηθεί ο κόσμος αυτή την τοποθεσία στην Καλαμαριά. Εγώ παρόλο που δεν είμαι Καλαμαριώτης, το συγκεκριμένο σημείο της πόλης το αγαπώ πολύ και πιστεύω ότι είναι από τα ωραιότερα  που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη γενικά. Είσαι μέσα στην πόλη αλλά είσαι σε παραλία!
Την ιδέα την αγκάλιασαν αμέσως οι φορείς του Δήμου και έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της. Και οι άνθρωποι από την τουριστική επιχείρηση του Δήμου που εδρεύει στην πλαζ και ο δήμαρχος  ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έδωσαν αμέσως το πράσινο φως για το εγχείρημα.

To “Summer in the city – SKG Festival” μας καλεί σε συναυλίες και βραδιές stand up comedy στην πλαζ Αρετσούς!
Κατά γενική ομολογία ήταν μία δύσκολη χρονιά για όσους δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, καλλιτέχνες, μουσικές, αλλά και τεχνικούς και διοργανωτές συναυλιών και παραγωγούς.  Εσείς πέρυσι το καλοκαίρι τολμήσατε να διοργανώσετε με όλα τα απαραίτητα μέτρα συναυλίες που στέφθηκαν με επιτυχία. Μου είχε κάνει εντύπωση τόσο η διοργάνωση, όσο και η προσοχή που έδινε το κοινό στην τήρηση των μέτρων. Πόσο αισιόδοξοι είστε για τη φετινή εκκίνηση;

Σ.Δ: Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος από τη φύση μου! Πέρσι πραγματικά ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία η διοργάνωση τόσων συναυλιών σε συνθήκες πανδημίας. Το τόλμησα και νιώθω ότι δικαιώθηκα στο τέλος. Παρά το υψηλό ρίσκο πήγαν όλα καλά.
Ο κλάδος μας ήταν από αυτούς που είχαν τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες. Ο πολιτισμός και η διοργάνωση εκδηλώσεων όλων των μορφών δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα όπως και όσοι δουλεύουν στον χώρο. Όχι μόνο οι καλλιτέχνες, αλλά και όλοι όσοι δούλευαν στις εκδηλώσεις και τις πολιτιστικές παραγωγές οποιασδήποτε μορφής τέχνης.
Φέτος η συνθήκη παρόλο που μοιάζει με πέρσι είναι διαφορετική, γιατί υπάρχει το δεδομένο του εμβολιασμού που πέρσι δεν υπήρχε. Υπάρχει όμως νομίζω πιο πολύς φόβος και κούραση, γιατί η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και νιώσαμε κάποια στιγμή τον χειμώνα ότι ήταν ατελείωτη. Είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Εύχομαι μόνο να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και να πάνε όλα καλά!

Αναλυτικό πρόγραμμα συναυλιών 1ου κύκλου (Ιούνιος-Ιούλιος)

*μέσα στις επόμενες μέρες θα προστεθούν και νέες ημερομηνίες:

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει απόψε Τρίτη 22/6  με τους Les Au Revoir & Αλεξάνδρα Μπουνάτσα

Τετάρτη 23/6 • ONIRAMA, Μαζί τους Δημήτρης Κοργιαλάς, Sanjuro feat. Evangelia, On decks: Minor

Πέμπτη 24/6 • Σούπερ Κική & Κοντή + Φαίη

To “Summer in the city – SKG Festival” μας καλεί σε συναυλίες και βραδιές stand up comedy στην πλαζ Αρετσούς!Δευτέρα 28/6 • Φοίβος Δεληβοριάς

Τετάρτη 30/6 • Ελένη Τσαλιγοπούλου

Πέμπτη 1/7 • Φουντούλης – Σπηλιόπουλος (Stand Up Comedy)

Δευτέρα 5/7 • Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (Τσολιάς)

Τρίτη 6/7 • Χειμερινοί Κολυμβητές

Τετάρτη 7/7 • Φωτεινή Βελεσιώτου

Δευτέρα 12/7 • Δημήτρης Μυστακίδης

Τρίτη 13/7 • Solmeister

Τετάρτη 14/7 • ΜΠΛΕ

Πέμπτη 15/7 • Σταύρος Σιόλας

Tετάρτη 21/7 • Ορφέας Περίδης

Πέμπτη 22/7 • The Great Gig ‘’Pink Floyd Τribute’’

Δευτέρα 26/7 • Διογένης Δασκάλου & Mo.Mo.Co.

Πέμπτη 29/7 • Χριστόφορος Ζαραλίκος (Stand Up Comedy)

To “Summer in the city – SKG Festival” μας καλεί σε συναυλίες και βραδιές stand up comedy στην πλαζ Αρετσούς!Πληροφορίες

Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Ώρες έναρξης 20:30 ή 21:00 (ανάλογα με το event)

Πρόσβαση: Γραμμή 5 ΟΑΣΘ στάση Καμινίκια, μεγάλος χώρος parking

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Στο ταμείο του φεστιβάλ και μέσω viva.gr

και σε όλα τα καταστήματα Wind, My Market, Shell, BP, ΕΚΟ και τηλεφωνικά στο 11876.

ή του ticketservices.gr και public .

*θα υπάρχει ενημέρωση για κάθε event ξεχωριστά.

Κρατήσεις:  Τηλεφωνικά: 2310.510081

  • Αποστολή στο inbox του facebook page “  Summer In The City SKG Festival “ με το ονομα σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.
  • Προτείνεται η σταδιακή άφιξη του κοινού και η κράτηση θέσεων ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός. Η προπώληση, όπως και η πώληση εισιτηρίων στο ταμείο, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
  • Η χρήση μάσκας από τον κάτοχο του εισιτηρίου είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους και καθ’όλη τη διάρκεια της συναυλίας

Με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς και της Δ.Ε.Τ.Ε.Κ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος