Το “καλάθι του φτωχού” στην ενορία Παναγίας της Θεοτόκου Ιωαννίνων

836 συσσίτια ετοιμάζουν και διαθέτουν καθημερινά σε απόρους και μη έχοντες συμπολίτες τους οι εθελόντριες  της ενορίας της Παναγίας Περιβλέπτου στα Ιωάννινα.

Εν όψει Χριστουγέννων οι ετοιμασίες εντείνονται και οι γυναίκες της ενορίας της Παναγίας της Θεοτόκου, με σύνθημα «κανείς χωρίς φαγητό», άρχισαν τις προετοιμασίες.  Ετοιμάζουν το “καλάθι του φτωχού” εμπλουτισμένο με διάφορα δώρα, προκειμένου να μην λείψουν τα αναγκαία σε όλους εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αναφέρει ο Πατήρ Χρήστος. Όπως επισημαίνει η ενορία διοργανώνει διάφορες δράσεις με σκοπό την φιλανθρωπία, κάνοντας πράξη την “βοήθεια προς τους αδελφούς”. «Είναι η έμπρακτη συμπαράσταση».

Ο Πατήρ Χρήστος εξηγεί πως λειτουργεί το λεγόμενο εικαστικό εργαστήριο της ενορίας, καθημερινά έως αργά το βράδυ. Από την πρώτη ύλη τον πηλό έως την τελευταία πινελιά όλα περνούν από τα χέρια των ερασιτεχνών καλλιτεχνών. Οι κατασκευές πήλινα, ζωγραφιστά καλάθια, διακοσμούνται και γεμίζουν με τις προσφορές των επιχειρήσεων της περιοχής, που τοποθετούνται στα ράφια και διατίθενται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Το έργο εντείνεται κατά την περίοδο των εορτών. Ακούραστες και με πολλή φαντασία οι εθελόντριες κατασκευάζουν αντικείμενα και δώρα, που διαθέτουν προς πώληση, για να ενισχύσουν τα οικονομικά των μη εχόντων. Ακόμη και ένα κομποσκοίνι αξίας ενός ευρώ ή ένα καλάθι των 25 ευρώ συμβάλλει στην προσπάθεια της ενορίας.

Η ενορία έκανε ένα βήμα επιπλέον και ανέλαβε να βοηθά τα παιδιά και τις άπορες οικογένειες με ενισχυτική διδασκαλία, φροντιστήρια, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, την καταβολή των εξόδων θέρμανσης, ακόμη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των απόρων μέσω γιατρών και φαρμακοποιών της πόλεως που έχουν συμβληθεί για αυτόν τον σκοπό και οι οποίοι πληρώνονται από την ενορία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος