To “EU RICE Festival 2022” στην 86η ΔΕΘ

To EU RICE Festival 2022 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ σήμερα και αύριο (17-18/9), με μια σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν την επισήμανση της βιώσιμης πτυχής της παραγωγής ρυζιού στη Ελλάδα και στην Ισπανία.

Με το σύνθημα «επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον» η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) διοργανώνουν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EU RICE το φεστιβάλ παρουσιάζοντας παραδοσιακές αλλά και πιο ιδιαίτερες συνταγές στο κοινό.

Στο Eu Rice Festival 2022 μαγειρεύουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου, που μίλησε στην ΕΡΤ3 και ο Ισπανός Chef Ambassador του προγράμματος στην Ισπανία, ο οποίος θα μαγειρέψει για το κοινό της έκθεσης την αυθεντική παέγια της Βαλένθια.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, καθώς και να γευτούν 12 μοναδικές συνταγές από καταξιωμένους σεφ με βασικό υλικό το ρύζι που παράγεται σε Ελλάδα και Ισπανία. Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η εταιρεία συμβούλων Novacert.

Την υλοποίηση των εκδηλώσεων Eu Rice Festival 2022 στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία συμβούλων marketing και γαστρονομίας Chef Stories. Η εκστρατεία ενημέρωσης ενισχύεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος