Το πρώτο  βραβείο σε Έλληνα αρτοποιό

Με την παρουσίαση μιας κουλούρας, που παρασκευάζεται για τον γάμο, ο Παναγιώτης Tζίμας κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου αρτοποιού στην Ευρώπη, κατά το 18ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, CEUCO, που έλαβε χώρα στην Verona της Ιταλίας.

Η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, δίνοντας  το δικό της ξεχωριστό στίγμα για την γαστρονομία, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 17 χώρες και 520 διαγωνιζόμενους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κ. Τζίμας ως Ευρωπαίος Master αρτοποιός του 2021 δηλώνει περήφανος για το παρασκεύασμα του που, ικανοποίησε τους γευστικούς κάλυκες των κριτών. Η τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της είναι κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης. Αυτό ήταν το μυστικό για την βραβευμένη κουλούρα του γάμου, που όπως εξηγεί ο κ. Τζίμας προσφέρεται από τα πεθερικά στην νύφη. Η «κουλούρα» είναι ένα στρογγυλό κουλούρι σαν τα πασχαλινά, όπου προστίθεται μέλι. Ο βραβευμένος αρτοποιός παρασκεύασε μια παραδοσιακή συνταγή της ιδιαίτερης πατρίδος του της Σαλαμίνας. Αυτό όπως λέει είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της πλούσιας ελληνικής κουζίνας, που διαθέτει τις δυνατότητες να ξεπεράσει τα σύνορα και να γίνει γνωστή διεθνώς. Η Ελλάδα έχει βαριά παράδοση σε αντίθεση με τους Γάλλους ή τους Ισπανούς, που ανακάλυψαν την γαστρονομία εσχάτως, μετά την αναγέννηση.

Η Ελληνική Κουζίνα έχει όλες τις προδιαγραφές για να βρίσκεται στην πρώτη θέση και απέδειξε ότι είναι η καλύτερη με διαφορά. Το ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων οδηγεί στην μεσογειακή διατροφή, όπου ξεχωρίζει η Ελλάδα, με το πλήθος των διαφορετικών υλικών και συνδυασμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος