Το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” εκπαιδεύει καινοτόμους αγρότες

Πάνω από 2.000 άτομα έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα κατάρτισης και επιχειρηματικότητας του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ από τις αρχές του 2021 αρχίζει νέος κύκλος δράσεων, όπως ανέφερε η διευθύνουσα του προγράμματος Έφη Λαζαρίδου μιλά στην εκπομπή Όμικρον 3 της ΕΡΤ3.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=gIJKjBDUo8Y[/embedyt]

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος, που υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ενώ πλέον έχει δημιούργησε ευρύ δίκτυο συνεργατών, με πανεπιστήμια φορείς και επιμελητήρια, μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες κ.α.

Το πρόγραμμα έχει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, που εστιάζουν κυρίως στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (συμβουλευτική στο πεδίο, κατάρτιση για νέους παραγωγούς και αποφοίτους πανεπιστημίων κλπ) και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, με δράσεις όπως διαγωνισμούς αγροτεχνολογίας και τεχνολογίας τροφίμων και προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, που έχουν και ένα στοιχείο μικροχρηματοδότησης με τη μορφή δωρεάς. Ο επόμενος κύκλος του επιταχυντή είναι εστιασμένος στην οικοτεχνία και θα ανοίξει  πριν το τέλος της χρονιάς για αιτήσεις.

Τις δράσεις του προγράμματος παρακολούθησαν τόσο άνθρωποι που έχουν δραστηριότητα στον αγροδιατροφικό τομέα όσο και άνθρωποι που δεν είχαν πρότερη επαφή και αποφάσισαν να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό.

Μέχρι σήμερα 2000 έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα του οργανισμού, και 3.000 συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και ημερίδες, ενώ από την νέα χρονιά θα αρχίσουν πολλά νέα προγράμματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος