Το ΠΑΜΑΚ στο κινητό με τη δωρεάν εφαρμογή «myUOM»

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο… κινητό τους τηλέφωνο θα έχουν πλέον οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι οποίοι μέσω της δωρεάν διαδικτυακής εφαρμογής «myUoM» θα μπορούν να ενημερώνονται για τις σπουδές και θα λαμβάνουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την καθημερινή τους παρουσία στο Ίδρυμα.

Η νέα εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από την Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διατίθεται με άδεια χρήσης MIT, μια άδεια ελεύθερου λογισμικού που δημιουργήθηκε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, και η εφαρμογή μπορεί να υιοθετηθεί δωρεάν και από τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η Κοινότητα Ανοικτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας απαρτίζεται κυρίως από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Ιδρύματος. Αυτοί προχώρησαν στη δημιουργία της εφαρμογής με σκοπό να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των συμφοιτητών τους. Η «myUOM» συγκεντρώνει και παρουσιάζει τις πληροφορίες τόσο της κεντρικής ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου όσο και τις επιμέρους πληροφορίες της κάθε Σχολής, με τρόπο εύκολο και γρήγορο.

Μεταξύ άλλων προσφέρει: πρόγραμμα μαθημάτων και εξεταστικής για κάθε σχολή, σύνδεση με την πλατφόρμα παρουσίασης βαθμών και αιτήσεων προς γραμματείες, με τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης, με ιστοσελίδα αίτησης για λήψη βιβλίων, παρουσίαση του μενού του εστιατορίου, των στοιχείων του ακαδημαϊκού προσωπικού, των αιθουσών μαθημάτων, των δικαιολογητικών για εισαγωγή πρωτοετών αλλά και ορκωμοσιών, αλλά και σύνδεση με όλες τις λοιπές υπηρεσίες και φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου.

Η Κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επιστημονικά υπεύθυνος της οποίας είναι ο καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Άγγελος Σιφαλέρας, είναι μια ομάδα που σκοπό έχει να γνωστοποιήσει και να προωθήσει το Ελεύθερο Λογισμικό, Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και το Open Source Hardware.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι για την εφαρμογή «myUOM» μπορούν να επικοινωνούν στο email: linux-team@uom.edu.gr και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://opensource.uom.gr.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ; ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος