Το όνομα μου είναι είναι Μποντ… Ρόντνεϊ Μποντ – Πώς εμπνεύστηκε το όνομα του 007 ο Ίαν Φλέμινγκ

Ο Τζέιμς Μποντ θα μπορούσε να ονομαστεί «Ρόντνεϊ» από τον πραγματικό πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Ίαν Φλέμινγκ. Ο Βρετανός συγγραφέας έψαχνε για ένα όνομα για τον κύριο χαρακτήρα του όταν ο αδερφός του Πίτερ- Αντισυνταγματάρχης υπεύθυνος για τη «στρατιωτική εξαπάτηση» στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – πρότεινε το όνομα «Μποντ» για τον ήρωα του πρώτου του βιβλίου, Casino Royale.

Ο Ρόντνει Κλάρενς Μόρτιμερ Μποντ ήταν ένας ήρωας της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών -που τώρα ονομάζεται MI6.

Ο Πίτερ είχε συναντήσει τον Ρόντνεϊ Μποντ όταν σώθηκε από μια βομβιστική επίθεση των Ναζί στη βόρεια Ελλάδα το 1941, καθώς ο αντισυνταγματάρχης Μποντ εργαζόταν τότε για την MI6 στην Αθήνα.

Ο συγγραφέας Νίκολας Σαίξπηρ – του οποίου το βιβλίο «Ian Fleming: The Complete Man» θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα – απέκτησε ελεύθερη πρόσβαση στα έγγραφα της οικογένειας Φλέμινγκ και αποκάλυψε σήμερα πώς ο ήρωας πήρε το όνομά του.

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο που δημοσιεύτηκε στους Times αναφέρει: «Ο Πίτερ έπαιρνε πρωινό στο Oxfordshire ενώ διάβαζε τις εφημερίδες όταν ο Ίαν μπήκε και είπε “Πίτερ, έγραψα ένα πολύ καλό θρίλερ, αλλά δεν μπορώ βρω ένα όνομα για τον ήρωά μου”. Χωρίς να χαμηλώσει την εφημερίδα του, ο Πίτερ απάντησε “Δοκίμασε το Μποντ”».

Ο αντισυνταγματάρχης Ρόντνει Μποντ γεννήθηκε το 1897 και κέρδισε Στρατιωτικό Σταυρό κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου πολέμησε στη Γαλλία. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Σώμα Πληροφοριών όπου του δόθηκε η κωδική ονομασία «Χατζής» και τοποθετήθηκε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αντισυνταγματάρχης Μποντ – ο οποίος παντρεύτηκε τη Μαίρη το 1956 – βοήθησε να σωθεί ο μελλοντικός Έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου από μια ναζιστική επίθεση το 1944. Του απονεμήθηκε ο Στρατιωτικός Σταυρός το 1918 επειδή με το θάρρος και την αφοσίωσή του στο καθήκον, διατήρησε την τέλεια πειθαρχία ενώ το τμήμα του δεχόταν βαριά πυρά. Έγινε επίσης μέλος του εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής αυτοκρατορίας και το 1952 έγινε αξιωματικός του τάγματος. Πέθανε σε ηλικία 65 ετών το 1962.

Πηγή: Daily Mail

Μετάφραση-επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαθιουδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος