Το MOMus τιμώμενος φορέας του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων – Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Τιμώμενος φορέας για το 2022 είναι ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, το MOMus, από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM, ως μια κίνηση αναγνώρισης του έργου όλων των μουσείων/τμημάτων που απαρτίζουν τον μεγαλύτερο μουσειακό οργανισμό στην χώρα από το 2018, έτος ίδρυσής του, αποτυπώνοντας το φετινό θέμα που είναι «Η δύναμη των μουσείων».

Οι έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης, της γόνιμης συνύπαρξης της ψηφιακής συνθήκης με την προσβασιμότητα στο πολιτιστικό αγαθό, και της ενδυνάμωσης των κοινωνικών δεσμών μέσα από την εκπαίδευση, που θέτει φέτος ως ζητούμενα και πυλώνες ανάπτυξης το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM, αποτελούν εν πολλοίς ιδρυτικούς στόχους του στρατηγικού σχεδιασμού του MOMus, γύρω από τους οποίους γίνεται προσπάθεια να συνδεθούν όλες οι δραστηριότητες, όλων των μουσείων /τμημάτων του Οργανισμού, τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, με βασικό άξονα την ίδια την κοινωνία.

Το MOMus τιμώμενος φορέας του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων – Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα ΜουσείωνΜε βάση τις ίδιες έννοιες οργανώθηκε από τα στελέχη του MOMus ένα εξαήμερο εορταστικό-πανηγυρικό πρόγραμμα δράσεων, από την Τρίτη 17 έως και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν είσοδο στις 18 και 21 Μαΐου σε όλους τους χώρους του, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ξεναγήσεις σε όλες τις τρέχουσες εκθέσεις, εργαστήρια για ενήλικες, παιδιά, εφήβους και οικογενειακό κοινό, δημόσιες παρουσιάσεις καλλιτεχνικών εργασιών, κινηματογραφικών ταινιών, και καινοτόμων ψηφιακών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μουσική και συναντήσεις. Η κεντρική εκδήλωση του εορταστικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Η δύναμη των μουσείων είναι εδώ! Τα μουσεία είναι η δύναμή τους! Το πρόγραμμα του MOMus υπάρχει αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.momus.gr και στα κοινωνικά του δίκτυα.

Η κεντρική εκδήλωση του εορταστικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022 «Η δύναμη των μουσείων» -Σάββατο 21 Μαΐου 2022

19:30-21:00 ǀ Αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ», MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη)

Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί

Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Μαρία Τσαντσάνογλου, αν. γενική διευθύντρια MOMus & διευθύντρια MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Τέτη Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM

Παρεμβάσεις

Μαρία Τσαντσάνογλου, αν. γενική διευθύντρια MOMus, διευθύντρια MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Συραγώ Τσιάρα, αν. διευθύντρια MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Ηρώ Κατσαρίδου, διευθύντρια MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Θούλη Μισιρλόγλου, αν. διευθύντρια MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών

Θα ακολουθήσει μουσική παρουσία από το γυναικείο φωνητικό σύνολο Cantus Arte του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος