Το μήνυμα ενός κοριτσιού καθηλωμένου σε αναπηρικό αμαξίδιο

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία τιμάται μια φορά τον χρόνο, αλλά η καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη τις υπόλοιπες 364 ημέρες τον χρόνο.

Μια βόλτα στο παλιό λιμάνι των Χανίων, της δημοσιογράφου Ευτυχίας Πενταράκη  με την Ραφαέλα Κυρικλάκη, που βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω ενός ατυχήματος που υπέστη παλαιότερα, είναι ενδεικτική των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Πεζοδρόμια κακοφτιαγμένα, δρόμοι ακατάλληλοι, ράμπες κατειλημμένες από κάθε είδους οχήματα είναι κάποια από τα συνήθη εμπόδια, που αντιμετωπίζει ένα άτομο με προβλήματα, κινούμενο σήμερα στην Ελλάδα. Το φαινόμενο θλίβει κυρίως για την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι “πλησίον”.

Έκκληση προς την πολιτεία να μεριμνήσει για περισσότερη βοήθεια, απευθύνει η 18χρονη Ραφαέλα, η οποία χάρη στην επιμονή της σπουδάζει στο ΕΚΠΑ. «Θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι βοηθοί πέρα από το σχολείο, στην καθημερινή ζωή των ΑΜΕΑ, προκειμένου να είναι αυτόνομα και ανεξάρτητα, να μην στηρίζονται συνεχώς στην οικογένειά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος