«Το μεσημέρι παθαίνεις έγκαυμα από τον ήλιο» – Tι θερμοκρασίες κατέγραψε το θερμικό drone πάνω από τον Κηφισό

Θέλοντας να καταγράψει το ισχυρό θερμικό φορτίο λόγω του παρατεταμένου καύσωνα ο Σπύρος Τάπας από την Ομάδα Up Stories έκανε λόγο για θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου τις πρωϊνές ώρες στον Κηφισό καλώντας το κόσμο να μην κυκλοφορεί στον ήλιο εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

«Αν σκοντάψει ένας άνθρωπος (στην πεζογέφυρα) στον Κηφισό που οδηγεί στα ΚΤΕΛ θα πάθει έγκαυμα» δήλωσε ο κ. Τάπας αναφέροντας ότι η θερμοκρασία άγγιξε κάποια στιγμή τους 70 βαθμούς Κελσίου ενώ υπό σκιά φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μετά το πείραμα με το αυτοκίνητο στον ήλιο που «έπιασε» αδιανόητες θερμοκρασίες (έως 170 βαθμούς Κελσίου) τόνισε ότι μετά από 15 λεπτά εντός του οχήματος η θερμοκρασία πλησίασε τους 50 με 60 βαθμούς Κελσίου, πριν σταματήσει να καταγράφει το θερμόμετρο.

«Το μεσημέρι παθαίνεις έγκαυμα από τον ήλιο» – Tι θερμοκρασίες κατέγραψε το θερμικό drone πάνω από τον Κηφισό
 «Παγίδα θανάτου» είναι τα αυτοκίνητα κάτω από τον ήλιο, όπως αποκάλυψε η έρευνατου Up Stories με το meteo.gr

«Η λάθος σκέψη ότι αφήνεις το παιδί πέντε λεπτά ή έναν ηλικιωμένο στο αυτοκίνητο για να πεταχτείς και να πάρεις κάτι είναι ικανό να το σκοτώσει», σημείωσε.

Ο ίδιος δήλωσε στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, ότι χρειάζεται προσοχή και δεν χρειάζεται να κυκλοφορεί κάποιος αν δεν υπάρχει λόγος. «Εάν χρειαστεί να διανύσουμε 10 λεπτά σ’ ένα μέρος χωρίς ίσκιο μπορεί να πάθουμε θερμοπληξία πολύ εύκολα. Η ζέστη που έρχεται από την άσφαλτο πάνω μας είναι τουλάχιστον 55 με 60 βαθμούς Κελσίου», σημείωσε ο κ. Τάπας.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Βίντεο – Πείραμα: 177°C εξωτερικά και τουλάχιστον 50°C στο εσωτερικό αυτοκινήτου που εκτίθεται στον ήλιο εν μέσω καύσωνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος