Το Live Without Bullying στις 100 πιο καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση διεθνώς

Array

Το Live Without Bullying, η πρωτοπόρα πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ για την καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, διακρίθηκε από τον διεθνή οργανισμό HundrED ως μία από τις πιο επιτυχημένες καινοτομίες στην εκπαίδευση. Η διεθνής αυτή διάκριση επιβραβεύει τα πιο καινοτόμα προγράμματα τα οποία έρχονται να αλλάξουν το πρόσωπο της εκπαίδευσης στη μετά-Covid εποχή.

Οι 100 καινοτομίες που επιλέχθηκαν φέτος για να συμπεριληφθούν στη συλλογή «HundrED Global Collection 2023» επηρεάζουν θετικά τις ζωές περισσότερων από 95 εκατομμυρίων μαθητών και μαθητριών σε όλο τον κόσμο. Η συλλογή αυτή των καινοτόμων δράσεων υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι δάσκαλοι στην εκπαιδευτική καινοτομία, τη διαρκή ανάγκη να αναπτύξουν οι μαθητές νέες δεξιότητες – κοινωνικές και συναισθηματικές -, την ανάγκη να εστιάσουμε στην ψυχική υγεία και ευζωία των μαθητών, καθώς και τη σημασία της ισότητας στην εκπαίδευση.

Το Live Without Bullying στις 100 πιο καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση διεθνώς

«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη διάκριση αυτή, η οποία αποτελεί επιστέγασμα της διαρκούς μας προσπάθειας να είμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και γονιό, διασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά μπορούν να πάνε στο σχολείο, να μάθουν και να παίξουν ελεύθερα, χωρίς τον φόβο των διακρίσεων, του εκφοβισμού και οποιασδήποτε μορφής βίας», δήλωσε η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Γενική Διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του προγράμματος Live Without Bullying.

Το ΚΜΟΠ υλοποιεί από το 2015 το πρόγραμμα Live Without Bullying, στο πλαίσιο αναζήτησης σύγχρονων τρόπων άμεσης υποστήριξης παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας και αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά, μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης.

Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για γονείς, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση του εκφοβισμού. Μέσα από την πλατφόρμα αλλά και τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί το Live Without Bullying, έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 30.000 άτομα σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το Live Without Bullying, έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Παράλληλα, έχουν υπογραφεί Μνημόνια Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του Live Without Bullying στους αθλητικούς χώρους, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε). Επίσης, πρόσφατα, το ΚΜΟΠ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S) της CISCO για δράσεις επιμόρφωσης και ενημέρωσης μαθητών/τριών κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού το σχολικό έτος 2022-23.

Ο HundrED είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος προωθεί την καινοτομία στην εκπαίδευση για παιδιά κάτω των 12 ετών, με απώτερο σκοπό να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί έχει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και ότι τα εκπαιδευτικά συστήματα είναι σε θέση να εφοδιάσουν τους μαθητές με κατάλληλες δεξιότητες και να δημιουργήσουν ενεργούς πολίτες. Στους συνεργάτες του HundrED συμπεριλαμβάνονται σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το LEGO Foundation κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος