To Koλωνάκι ζωντανεύει εμπορικά ξανά – Ποια η πορεία της κτηματαγοράς (video)

Oδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας όπου σιγά σιγά ξαναζωντανεύουν οι εμπορικοί δρόμοι Τσακάλωφ και Βαλαωρίτου πραγματοποίησε η ΕΡΤ. Για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην κτηματαγορά μίλησε ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-real Estates.

«Πλέον βλέπουμε σιγά – σιγά ότι ανοίγουν νέες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και στο Κολωνάκι. Στη Βαλαωρίτου, εν μέσω lockdown είχαν κλείσει τρία καταστήματα. Εδώ και έξι μήνες έχουν ανοίξει δύο νέες επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Μπάκας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-real «τα ακίνητα που ήταν προς ενοικίαση ή πώληση στους εμπορικούς δρόμους μέχρι και το Νοέμβριο του 2020 ήταν συνολικά ογδόντα. Πλέον έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα περίπου 10% και διατίθενται πλέον εβδομήντα δύο ακίνητα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μπάκας δήλωσε ότι η εικόνα της κτηματαγοράς αλλάζει. «Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να επιχειρούν πλέον. Όταν βλέπουμε σε δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους τα ξενοίκιαστα μαγαζιά σιγά σιγά να γεμίζουν, αυτό σημαίνει ότι και το ευρύτερο κέντρο θα έχει και πάλι πνοή».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση / ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος