Το κάστρο της Άρτας ανοιχτό για όλη την Ελλάδα (video)

Ανοιχτό καθημερινά αλλά και Σαββατοκύριακα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, είναι το ιστορικό Κάστρο της Άρτας, για κατοίκους και επισκέπτες της πόλης ενώ  η φύλαξή του ενισχύθηκε με τρία επιπλέον άτομα από τον Δήμο Αρταίων.

Πρόθεση, της Δημοτικής Αρχής είναι μαζί με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις να ξεκινήσει ένας νέος θεσμός για την ενσωμάτωση του Κάστρου στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη «το αμέσως επόμενο διάστημα σκοπεύουμε να προχωρήσουμε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για να μας παραχωρηθεί η χρήση, ώστε ο Δήμος Αρταίων, να μπορεί να προχωρά σε παρεμβάσεις καθαρισμού και καλλωπισμού στο χώρο, μιας και δεν του ανήκει η κυριότητα, όπως συμβαίνει με το ΞΕΝΙΑ, ενώ θα προχωρήσουμε και στην διαμόρφωση του χώρου πρόσβασης από το 2ο Δημοτικό Σχολείο μέχρι την είσοδο του Κάστρου, καθώς επίσης και περιμετρικό φωτισμό του Κάστρου».

Μέσω του «Ελλάδα 2021», επεσήμανε ο κ. Τσιρογιάννης, «θα υποβάλουμε πρόταση για τον εξοπλισμό κερκίδων σε δυο σημεία μέσα στο κάστρο, μία στο θεατράκι και μία στα πρώην γήπεδα τένις. Η πανδημία μας έφερε πιο κοντά σ’ αυτό που έχουμε δίπλα μας, στην ενσωμάτωση της φύσης μέσα στην καθημερινότητά μας. Έτσι σκεφτόμαστε στις Ημέρες Κάστρου, εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, να προσκαλέσουμε πολίτες και επισκέπτες σε ήπιες δραστηριότητες μέσα στον περιβάλλοντα χώρου του Κάστρου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος