To gov.gr θα είναι διαθέσιμο για τους Απόδημους Έλληνες

Στη διάθεση και των αποδήμων Ελλήνων θα είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το gov.gr, μόλις ολοκληρωθεί το πρότζεκτ που επεξεργάζονται ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», η είσοδος των αποδήμων θα γίνεται μέσα από συγκεκριμένο link που θα δημιουργηθεί στην αρχική σελίδα του gov.gr, με τίτλο «Απόδημοι» και θα προσφέρει πρόσβαση σε περίπου 60 υπηρεσίες διαφόρων υπουργείων, που ήδη προσφέρονται ηλεκτρονικά αλλά είναι διάσπαρτες.

Παράλληλα, προωθείται και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των διπλωματικών αρχών, ώστε οι απόδημοι να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά μέσα από τα sites των προξενείων. Το έργο μετασχηματίζει πλήρως τις διαδικασίες των προξενικών υπηρεσιών μέσω της λειτουργίας υπηρεσίας εικονικής υποβοήθησης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (virtual assistant) για πρόσβαση στην πληροφορία, ψηφιακή υποβολή εγγράφων και διασύνδεση με ψηφιακές πλατφόρμες της γενικής κυβέρνησης και παράλληλα τις απλουστεύει. Οι νέες διαδικασίες θα υποστηρίζουν και θα περιλαμβάνουν την άμεση και επί 24ώρου βάσεως επικοινωνία των πολιτών με τις προξενικές αρχές.

Πηγή: Καθημερινή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος