Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης επιστρέφει με τον δεύτερο άξονα του απόψε  (27/5) και αύριο μετά από δύο χρόνια απουσίας, εξαιτίας της πανδημίας και παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τα πέντε κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του Μπετόβεν, με αφορμή τη συμπλήρωση, το 2020, 250 ετών από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη.

Αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες συμπράττουν με την ΚΟΘ για δύο μοναδικές βραδιές, ερμηνεύοντας ορισμένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έργα του σπουδαίου μουσουργού, όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.

Είχε προηγηθεί η πρώτη θεματική, που αφορά τη Λατρευτική μουσική (15 έως 17 Απριλίου 2022) στην Αποθήκη Δ΄ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ένα τριήμερο αφιέρωμα για σόλο πιάνο, την εβδομάδα πριν το Πάσχα.

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης άνοιξε τα φτερά του το 2012, μέσα στην οικονομική κρίση και όμως, βρήκε τον δρόμο του και φώλιασε στην καρδιά όλων των ακροατών προσφέροντάς τους με πάθος, συγκίνηση, λυρικότητα, ενατένιση, μελαγχολία. Αναβιώνει το ρομαντικό πνεύμα μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες μερικών από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες πιανίστες, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, τον ιστορικότερο μουσικό θεσμό της πόλης, ενώ κάθε μία από τις θεματικές συναυλίες, καθώς και το αφιέρωμα στα μεγάλα κονσέρτα του ρομαντισμού, αναδεικνύουν διαφορετικές πλευρές της ρομαντικής μουσικής τέχνης.

Συνολικά 15 περίπου δράσεις με βασικό άξονα το πιάνο ενθαρρύνουν την καλλιτεχνική δημιουργία, δίνουν βήμα σε νέους και συμβάλλουν ενεργά στην πολιτιστική ταυτότητα της χώρας. Στα χρόνια της διοργάνωσής του, έχει πετύχει να αποκτήσει σημαίνοντα ρόλο στα μουσικά δρώμενα της πόλης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή χιλιάδων θεατών.

Το Φεστιβάλ έχει συνεργαστεί, μέχρι σήμερα, με τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Μουσικό Κολέγιο, κτλ. Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται από το 2017 με την Εθνική Λυρική Σκηνή, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Σταύρου Σταύρου.

Αποθήκη Δ΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης και Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 20:30

Εισιτήρια:

Κονσέρτα: Τα πέντε κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του Μπετόβεν
Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α: 20€, Ζώνη Β: 15 €, Ζώνη Γ: 10 €

Προπώληση εισιτηρίων
-Ηλεκτρονικά από την Ticket Services
-Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, 2310273298, Δε-Σα 10:00-14:00

-Ελεύθερη είσοδος:

«Κονσέρτα: Τα πέντε κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του Μπετόβεν»: Φοιτητές του ΑΠΘ και σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ (με φυσική παρουσία μισή ώρα πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων) με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος