Το εργατικό δυστύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, αφορμή για επίθεση του Ρουβίκωνα σε γραφεία εταιρίας (video)

Στο στόχαστρο του “Ρουβίκωνα” βρέθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (17/9) τα γραφεία της εταιρείας Sychem, στις εγκαταστάσεις της οποίας στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου είχε βρει τραγικό θάνατο ένας 45χρονος, θύμα εργατικού δυστυχήματος.

Η επίθεση, την οποία γνωστοποίησε ο ίδιος ο “Ρουβίκωνας” στο διαδίκτυο, δημοσιεύοντας και βίντεο, έγινε στα γραφεία της εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή Αττικής, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στο βίντεο διακρίνονται δύο άτομα με κουκούλες να χτυπούν και να σπάνε με βαριοπούλα την τζαμαρία της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή του ο “Ρουβίκωνας” αναφέρεται στο τραγικό συμβάν της 26ης Αυγούστου, όταν ο 45 ετών υπεύθυνος παραγωγής στην εταιρία Sychem, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σε μια μονάδα αφαλάτωσης, χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα σωλήνα βάρους 100 κιλών, ο οποίος εξερράγη. Στον χώρο τη στιγμή εκείνη, όπως υπογραμμίζεται, βρίσκονταν κι άλλοι συνάδελφοί του που ζουν από τύχη.

Τα μέλη του “Ρουβίκωνα”, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Στις συλλυπητήριες ανακοινώσεις που ακολουθούν μετά από κάθε τέτοιο περιστατικό πάντα διαβάζουμε για κάποιον «άτυχο» άνδρα ή γυναίκα, για «τραγικό δυστύχημα», ότι τα αίτια θα διερευνηθούν και ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται όμως για ατυχία, ούτε για δυστυχήματα. Τις αιτίες τις γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι κανένας υπεύθυνος δεν τιμωρείται και ότι τίποτα δεν πρόκειται να φέρει τους ανθρώπους μας πίσω… Είμαστε αναλώσιμοι. Μέτρα ασφαλείας, τακτικοί έλεγχοι, μέσα ατομικής προστασίας και καλά μεροκάματα είναι χασούρα για τις εταιρείες… Οι καταγγελίες δεν αρκούν. Να πάρουμε θέση ενεργά σήμερα, τώρα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος