Τo ECI υλοποιεί την πρωτοβουλία Citizen Literacy, για πρώτη φορά μετά την πανδημία

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (Συνέργεια Δημοσίων Ευρωπαϊκών Φορέων με έδρα την Βιέννη) υποδέχεται φοιτητές, πτυχιούχους κοινωνικών σπουδών, επαγγελματίες / τεχνολόγους της επικοινωνίας αλλά και όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει τους μηχανισμούς που επηρεάζουν την καθημερινότητα, προσφέροντας σειρά μαθημάτων δωρεάν, με βεβαίωση σπουδών, ως μέρος της Πρωτοβουλίας Citizen Literacy. 

To Citizen Literacy (Eγγραμματισμός του Πολίτη) συνδιοργανώνεται με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο τρέχων κύκλος που έχει την υποστήριξη  του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του Ιδρύματος για την Προαγωγή της Δημοσιογραφίας Α. Β. Μπότση και του Ομίλου Opinion Post, συναποτελείται από 5 τρίωρες συναντήσεις ανά μάθημα, σε ισάριθμους μήνες. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να έχουν ενεργή παρουσία, με ανοιχτή κάμερα / μικρόφωνο και να συμμετέχουν με ερωταπαντήσεις σε μικρά στρογγυλά τραπέζια – απότοκα των παρουσιάσεων.

Ο Εγγραμματισμός του Πολίτη (Citizen Literacy) είναι όρος και ‘νόημα’ που έχει αναπτυχθεί στους κόλπους του ECI και αναφέρεται στην ανάγκη για παιδεία/επιμόρφωση των πολιτών για θέματα – δεξιότητες που επηρεάζουν άμεσα τις επιλογές τους, υπογραμμίζοντας τη συνευθύνη τους για την ποιότητα της καθημερινότητας και, μέσω αυτής, της ίδιας της Δημοκρατίας. Η καλπάζουσα τεχνολογία της επικοινωνίας και του πολιτισμού έχει εξέχοντα ρόλο σε αυτόν τον εγγραμματισμό.

Η πρωτοβουλία Citizen Literacy αποτελεί συνέχεια δράσεων που υλοποιούντο δια ζώσης, πριν την πανδημία και προσφέρεται  την Άνοιξη του 2023 μέσω της πλατφόρμας Zoom, στοχεύοντας το ευρύτερο κοινό. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να έχουν ενεργή παρουσία, με ανοιχτή κάμερα / μικρόφωνο και να συμμετέχουν με ερωταπαντήσεις σε μικρά στρογγυλά τραπέζια – απότοκα των παρουσιάσεων.

Ο εαρινός κύκλος ξεκινά το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου με τέσσερα ‘ανοιχτά’ διεπιστημονικά μαθήματα του ECI, που αποτελούν επίσης μέρος των ΠΜΣ του. 

Για την παρακολούθηση απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας πιο κάτω. Οι εγγεγραμμένοι θα λάβουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα links, τις περιγραφές καθώς και οδηγίες  για επιτυχή και ευχάριστη παρακολούθηση.

Σημειώνεται πως, πέραν της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν και άλλα προνόμια, όπως δυνατότητα συμμετοχής χωρίς κόστος στο ‘Παράλληλο Πρόγραμμά’ του ECI που προσφέρει Βεβαιώσεις Σπουδών (επιτυχούς παρακολούθησης). 

Ακολουθούν οι Ενότητες της Άνοιξης του 2023 (γλώσσα: Ελληνικά / Προαιρετική αξιολόγηση: Ελληνικά, Αγγλικά. Για λόγους έκδοσης βεβαίωσης σπουδών, τηρείται ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο)

Intercultural Dialog and Public Diplomacy – Διονύσης (Denis) Δανιηλίδης (Σάββατο 4 Μαρτίου 15:00)

Professional Communication Skills in the Digital Era I – Νίκος Κοψιδάς (Σάββατο 4 Μαρτίου 10:00)

Socionomics of Artificial Intelligence – Xαράλαμπος Τσέκερης (ΤΒΑ)

Disinformation and European Union Policy – Κλημαντίνη Διακομανώλη (Κυριακή 5 Μαρτίου 15:00)

Cultural Policy Management and Media – Δημήτρης Παπαχαραλάμπους (Κυριακή 5 Μαρτίου 10:00)

Oι υποψήφιοι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν όνομα, e-mail και προαιρετικώς τηλέφωνο, εδώ —> Citizen Literacy – Άνοιξη 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος