Tο δικαίωμα στην άμβλωση διακυβεύεται στις Η.Π.Α (video)

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιστορική απόφαση του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Σύμφωνα με προσχέδιο γνωμοδότησης που διέρρευσε στο “Politico” η συντηρητική πλειοψηφία του δικαστηρίου γνωμοδοτεί υπέρ της κατάργησης της ιστορικής απόφασης του 1973 Roe vs Wade και προτίθεται να παραχωρήσει στις πολιτείες τις σχετικές αποφάσεις.

Μετά την παρουσίαση προφορικών επιχειρημάτων και αφού διεξαχθεί ψηφοφορία, μέλος της ομάδας που πλειοψήφησε αναλαμβάνει να συντάξει το προσχέδιο της γνωμοδότησης. Κατόπιν, το έγγραφο διανέμεται στα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μεταξύ της αρχικής ψηφοφορίας και της δημοσιοποίησης της απόφασης, οι απόψεις μπορεί να αλλάξουν. Οποιαδήποτε απόφαση θεωρείται τελεσίδικη μόνο αφού δημοσιοποιηθεί.

Αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στον επόμενο δίμηνο. Για τον λόγο αυτό, πολλές γυναίκες και υποστηρικτές αυτών, διαδήλωσαν υπέρ της αυτοδιάθεσης των γυναικών έξω από το ανώτατο δικαστήριο στην Ουάσιγκτον.

Τις απόψεις που εξέφρασαν πολιτικά πρόσωπα των Η.Π.Α. μπορείτε να διαβάσετε εδω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος