Σε έναν αμπελώνα που φιλοξενεί έργα τέχνης, τον αμπελώνα Γεροβασιλείου, βρέθηκε η Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο της σχέσης του κρασιού με την τέχνη.
Ηκα Μαγδαληνή Λιβαδειώτη, μουσειολόγος και υπεύθυνη του μουσείου Γεροβασιλείου, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι μία έννοια με πολλές διαστάσεις. Στο κτήμα Γεροβασιλείου υπάρχουν 39 έργα τέχνης γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο ισορροπιστής του Γιώργου Λάππα, καθώς και έργα του Κώστα Βαρώτσου, του Τσόκλη, του Ζογγολόπουλου, του Τόλη, του Τσάρα, του Γεωργίου και του Θανάση Λάλα.
Αναμφίβολα, το καλοκαίρι ένα ποτήρι κρύο κρασί με λίγα φρούτα ως συνοδευτικό, είναι ό,τι πιο απολαυστικό.
Ο οινοχόος Αλέξανδρος Μποζίκης, έδωσε τις συμβουλές του για το πώς πρέπει να σερβίρεται το κρασί για να αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματα. Η παλαίωση είναι η διαδικασία που οδηγεί το κρασί στην εξέλιξή του, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ η σταθερή θερμοκρασία στους 12-14 βαθμούς κελσίου, η επιλογή σκιερού μέρους, η σταθερή υγρασία στο 70% παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία παλαίωσης ώστε να μην οξειδώνεται το κρασί. Επίσης, οι φιάλες πρέπει να είναι πλαγιαστές.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος