Το 5G αλλάζει τα δεδομένα στις μεταφορές (Video)

Το 5G αλλάζει τις οδικές μεταφορές. Ήδη σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. κυκλοφορούν ημιαυτόνομα οχήματα που κινούνται σε μικρά κονβόι, χωρίς οδηγό στο τιμόνι, εκτός από το προπορευόμενο.

Το ίδιο θα συμβεί σύντομα και στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, καθώς υπάρχει σχεδιασμός για την εγκατάσταση 5G υποδομής κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι της Εγνατίας Οδού και ενδεχομένως της Ιόνιας Οδού, όπου οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων θα κινούνται με μια ημιαυτόνομη οδήγηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών Άγγελος Αδμίτης, μιλώντας στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 το 5G θα επιτρέψει τη βέλτιστη χρήση των φορτηγών στις εθνικές οδούς, μετατρέποντάς τα σε «τρένα», αυξάνοντας την ασφάλεια, μειώνοντας την κατανάλωση καύσιμου και βελτιώνοντας τις συνθήκες για τους οδηγούς-συνοδούς των ημιαυτόνομων οχημάτων. Όπως εξήγησε οι μεγαλύτερες ταχύτητες πρακτικά μηδενίζουν τον χρόνο μεταφοράς των δεδομένων και αυξάνει την αξιοπιστία των ευφυών συστημάτων. Τα δεδομένα των αισθητήρων μεταφέρονται σε «πραγματικό χρόνο», στοιχείο καθοριστικής σημασίας στον τομέα των ασφαλών μεταφορών.

Ένα διασυνδεδεμένο όχημα που προπορεύεται θα μπορεί πχ να προειδοποιεί τα επόμενα οχήματα για τυχόν εμπόδιο ώστε να αντιδράσουν άμεσα. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει, σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 ο country manager της Ericsson για την Ελλάδα Γιώργος Παππάς, αυτό που απομένει είναι να λυθούν ζητήματα νομοθεσίας.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=z3teBnHLXVQ[/embedyt]

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος