Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ: Θεσσαλονικείς «παίζουν» τα προβλήματα της πόλης τους

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Rimini Protokoll έχει ονομάσει τους κατοίκους μιας πόλης «ειδικούς της καθημερινότητας» και, σε αυτούς τους ειδικούς, απευθύνεται το Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ για να αναδείξει ζητήματα της Θεσσαλονίκης.

Μία σειρά αποτρόπαιων γεγονότων που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, όπως η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, η καταγγελία για ομαδικό βιασμό από τη Γεωργία Μπίκα και ο θάνατος ενός άστεγου στην Αριστοτέλους θα αποτελέσουν -ανάμεσα σε άλλα θέματα που θα αναδειχθούν- την αφορμή για τις performances που θα παρουσιαστούν γύρω στα μέσα Ιούνιου 2022 στον δημόσιο χώρο, αλλά και στο Τμήμα Θεάτρου.

«Με φανερό το αίσθημα μεγάλης ανησυχίας για τα συνεχόμενα αυτά περιστατικά και για το τι μπορεί να σημαίνουν για την κοινωνική κατάσταση της πόλης αυτή την στιγμή, φοιτητές και φοιτήτριες της κατεύθυνσης Σκηνοθεσίας στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, αντιδρούν μέσω της τέχνης, δημιουργώντας μια σειρά συμμετοχικών performances. Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Στόχος μας είναι να φέρουμε στον δημόσιο διάλογο το τι μπορεί να σημαίνει ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων», εξηγεί η υπεύθυνη της πρωτοβουλίας Δανάη Θεοδωρίδου, διδάσκουσα στο Τμήμα.

«Πρωταγωνιστές» κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Θεάτρου, φοιτητές και φοιτήτριες της κατεύθυνσης Σκηνοθεσίας, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στις performances. Η πρώτη πρόσκληση έγινε χθες και «ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη», σημειώνει η κ. Θεοδωρίδου.

Η προηγούμενη θεατρική εμπειρία για συμμετοχή στο πρότζεκτ δεν είναι απαραίτητη. Το ζητούμενο είναι να μοιραστούν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους από τη ζωή στην πόλη και να πάρουν μέρος στις παραστάσεις που θα δημιουργηθούν μεταξύ 2 Μαΐου και 15 Ιουνίου, μέσα από δέκα τρίωρες συναντήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ειδοποιηθούν ώστε να συμμετέχουν σε κοινή συνάντηση με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στις αρχές Απριλίου, οπότε και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ και θα γίνει ο διαχωρισμός των ομάδων εργασίας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο danatheo@thea.auth.gr λήγει στις 31 Μαρτίου 2022.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος