Τις γερμανικές επενδύσεις εγγυάται ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας  

Μετά την ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας και τα μέτρα,  επιχειρηματικού χαρακτήρα, για  τη Τουρκία ο  υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση και οι τουρκικοί νόμοι εγγυώνται πλήρως τις γερμανικές επενδύσεις στη χώρα.

Ο κ. Ζεϊμπεκτσι διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Άγκυρα επέδωσε στο Βερολίνο έναν κατάλογο με εταιρείες που ερευνά ενδεχόμενη σχέση τους με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Σε συνέντευξή του στο Reuters προσπάθησε να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι είναι προσωρινή και τονίζοντας ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποφύγουν δηλώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη οικονομική ζημία.

«Ο ισχυρισμός ότι οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη Γερμανία έναν κατάλογο με γερμανικές εταιρείες που συνδέονται με τον (αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ) Γκιουλέν δεν είναι αληθινός. Είναι ψευδείς ειδήσεις», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός.

«Η Γερμανία πρέπει να επανεκτιμήσει τις δηλώσεις της που είναι ανάρμοστες», επεσήμανε ο Ζεϊμπεκτσί.

Η εφημερίδα Die Zeit ανέφερε σε άρθρο της αυτή την εβδομάδα ότι οι τουρκικές αρχές επέδωσαν πριν αρκετές εβδομάδες στο Βερολίνο έναν κατάλογο με 68 γερμανικές εταιρείες, μεταξύ αυτών η Daimler και η BASF, τις οποίες κατηγορούν ότι συνδέονται με τον Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος