Στην Τουρκία την Κυριακή ο Άντονι Μπλίνκεν – Στο Αμμάν της Ιορδανίας σήμερα ο αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία για δύο ημέρες από την Κυριακή, στο πλαίσιο περιοδείας στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος θα έχει συνομιλίες για «την ευρωατλαντική ασφάλεια, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ουκρανίας και για την ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της κύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση «ο υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Τζ. Μπλίνκεν, θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, στο Αμμάν στην Ιορδανία, στην Άγκυρα στην Τουρκία, στο Τόκιο στην Ιαπωνία, στη Σεούλ στη Νότια Κορέα και στο Νέο Δελχί στην Ινδία μεταξύ 2-10 Νοεμβρίου».

Για την ώρα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας βρίσκεται στο Αμμάν της Ιορδανίας και έχει συναντήσεις με ομολόγους του από αραβικές χώρες.

Σχετικό Άρθρο: Η Τουρκία ανακαλεί τον πρέσβη της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις – Ερντογάν: Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος