Την ενοχή των κατηγορουμένων για πλημμελήματα ζήτησε ο εισαγγελέας στη δίκη για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Την ενοχή των οκτώ κατηγορουμένων, που δικάζονται για το αιματηρό επεισόδιο με θύμα τον 28χρονο Τόσκο Μποζατζίσκι, για πλημμελήματα ζήτησε ο εισαγγελέας με την πρότασή του προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας πρότεινε τα ακόλουθα:

Να κηρυχθεί ένοχη η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου για “ανθρωποκτονία από αμέλεια“, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, από το κακούργημα της “ανθρωποκτονίας με δόλο”, που της αποδίδεται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Με δεδομένη την παραπάνω μετατροπή δεν υφίσταται η “ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με δόλο” με την οποία διώκεται ο 49χρονος σύντροφος της 27χρονης, και για τον οποίο ζητεί να κηρυχθεί ένοχος για συμπλοκή και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Να τιμωρηθούν για συμπλοκή και διατάραξη κοινής ειρήνης οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι (25 έως 28 ετών), πλην ενός για συνέργεια στις δύο αυτές πράξεις.

Στην πρότασή του σε ό,τι αφορά την 27χρονη, προφυλακισθείσα για την υπόθεση, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο κι ότι τελούσε σε πανικό, όταν είδε τους συγκεντρωμένους οπαδούς να επιτίθενται και στο δικό της όχημα. Τόνισε δε ότι προέβη σε δεξί ελιγμό για να αποφύγει το θύμα και σχολιάζοντας το μπρος-πίσω που έκανε περνώντας πάνω από το πόδι του θύματος το απέδωσε σε “μικρό γκελ” του οχήματος, κι όχι σε όπισθεν κίνηση, αφού “κανείς δεν είδε να ανάβουν τα φώτα οπισθοπορείας”.

Για τον 49χρονο, επίσης προφυλακισμένο, ο εισαγγελέας σημείωσε ότι οι ενέργειές τους παραπέμπουν περισσότερο σε συμμετοχή στο βίαιο επεισόδιο, παρά στην “οργάνωσή” του, όπως του καταλογίζει το παραπεμπτικό βούλευμα. “Κανείς δεν τον είδε, κανείς δεν τον αναγνώρισε” σχολίασε, συμπληρώνοντας ότι ο κατηγορούμενος είναι ένα “άτομο με ευφυΐα και εμπειρία” και, όπως πιθανολόγησε ο εισαγγελέας της έδρας, φρόντισε να καλύψει τα χαρακτηριστικά του.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους, ο εισαγγελικός λειτουργός δέχθηκε ότι την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο σημείο του Μεγάρου Μουσικής συμμετέχοντας στη συμπλοκή, ενώ έφυγαν όλοι μαζί πανικόβλητοι και δεν αναγνωρίστηκαν από κανέναν, αφού πιθανολογείται ότι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε επόμενη δικάσιμο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος