Τιμητική διάκριση του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τιμητική διάκριση για το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελεί η ακαδημαϊκή αναγνώριση δύο μελών ΔΕΠ του Τμήματος στο 2% των κορυφαίων ερευνητών-επιστημόνων παγκοσμίως, σύμφωνα με πρόσφατη βιβλιομετρική μελέτη των Baas, Boyak & Ioannidis (2021) του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/data…/btchxktzyw/3), η οποία βασίστηκε σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποκατηγορίες αυτών.

Ειδικότερα στον κατάλογο των ερευνητών με τη μεγαλύτερη επίδραση μέσα σε ένα έτος (εντός 2020), βάσει τυποποιημένων δεικτών παραπομπών (citations) των επιστημονικών δημοσιευμάτων, βρίσκεται η Αν. Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής κ. Ιωάννα Β. Παπαθανασίου και ο Αν. Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Η. Τσάρας, αμφότεροι Νοσηλευτές με γνωστικά αντικείμενα τη Νοσηλευτική Κοινωνικής Ψυχιατρικής και τη Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας αντιστοίχως.

Η κ. Παπαθανασίου κατάγεται από τη Μηλέα του Δήμου Ελασσόνας και υπηρετεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2006, ενώ ο κ. Τσάρας κατάγεται από το Στόμιο του Δήμου Αγιάς και υπηρετεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2008, και οι δύο ως μέλη ΔΕΠ αρχικά στο Τμήμα Νοσηλευτικής του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας και στη συνέχεια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι η εκπροσώπηση του Τμήματος Νοσηλευτικής στην παγκόσμια κορυφή των ερευνητών-επιστημόνων είναι αναλογικά μια από τις μεγαλύτερες μεταξύ των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η μεγαλύτερη μεταξύ των υπολοίπων Τμημάτων Νοσηλευτικής της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος