Με τιμές ηρώων οι κηδείες των πεσόντων – Τι έδειξε η νεκροψία (video)

Θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών, από την πτώση ελικοπτέρου τύπου HU-1H στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, που βύθισε σε τριήμερο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι αρχές εστιάζουν τώρα στη μοναδική επιζήσα προκειμένου να βρουν τι οδήγησε στην τραγωδία. Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα νοσηλεύεται στην Εντατική τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε κλίμα οδύνης έγιναν σήμερα οι κηδείες του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.

Οι νεκροψίες των τεσσάρων στρατιωτικών ολοκληρώθηκαν. «Και οι τέσσερις άνθρωποι έφεραν κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι οι οποίες ήταν συμβατές με την πτώση και τη συντριβή του ελικοπτέρου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή.

Ήδη έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή με αντικείμενο τη διερεύνηση των αιτιών της συντριβής από Στελέχη του Στρατού και του τακτικού Αρχηγείου Αεροπορίας. Η Αρχιλοχίας δεν έχει δώσει επίσημη κατάθεση.

Το “Έθνος” δημοσίευσε μαρτυρία της που φέρεται να περιγράφει τις στιγμές πριν τη μοιραία πρόσκρουση.
«Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα ήταν να σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», φέρεται να είπε η Βασιλική Πλεξίδα.

Στη Λάρισα τελέστηκαν σήμερα οι κηδείες του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα και του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή ενώ αύριο, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου θα τελεστεί η κηδεία του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη και στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου.

Το χρονικό

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών εξέφρασε η πολιτειακή, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Με τιμές ηρώων οι κηδείες των πεσόντων – Τι έδειξε η νεκροψία (video)Την ίδια ώρα, σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου, προχώρησε η τουρκική πολεμική αεροπορία. “Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων για τη θυσία τεσσάρων αξιωματικών δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων”, σχολίασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σχετική είδηση: Θρήνος για τους 4 στρατιωτικούς – Τα πρόσωπα και το χρονικό της μοιραίας πτήσης (video)

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος