Τηγανητή πατάτα από «χρυσάφι» στην εστίαση

Τέλος μπαίνει στη γαρνιτούρα με τηγανιτές πατάτες στα καταστήματα εστίασης. Οι υπέρογκες αυξήσεις σε ηλιέλαιο και ενέργεια, κάνουν απαγορευτικό το κόστος για τα τηγανιτά φαγητά.

Οι εστιάτορες αποφάσισαν να αποσύρουν την πατάτα ως συνοδευτικό, προκειμένου να κρατήσουν όσο γίνεται χαμηλά τα κόστη για τους ίδιους αλλά και για τους πελάτες.

Σε είδος πολυτελείας έχει μετατραπεί η τραγανή, τηγανητή πατάτα, μετά τις αυξήσεις που σημειώνονται στην τιμή του ηλιέλαιου. Οι καταστηματάρχες προσανατολίζονται στο να τις αφαιρέσουν από τις γαρνιτούρες και να τις διαθέτουν μόνο σε μερίδες.

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στον χώρο της εστίασης με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών που περνούν στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων.

Υπάρχουν όμως και καταναλωτές που δηλώνουν, ότι θα συνεχίσουν να παραγγέλνουν τηγανητές πατάτες και άλλοι λένε ότι θα σταματήσουν την κατανάλωση ,όταν βγαίνουν έξω.

Οι επαγγελματίες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανητά πιάτα στα καταστήματα τους και ευελπιστούν σύντομα να ισορροπήσει το πρόβλημα των ανατιμήσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗ ΦΑΝΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος