Τι προβλέπει η νέα ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ για την 10ημερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από Μ.Βρετανία (video)

Πέντε πτήσεις προσγειώνονται σήμερα στο αεροδρόμιο Μακεδονία από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ όλοι  οι επιβάτες τους θα υπόκεινται σε rapid test. H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα πως σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία, την είσοδο στους οποίους έχουν απαγορεύσει προσωρινά πάνω από 40 χώρες, ότι το μέτρο της 10ημερης καραντίνας δεν θα ισχύσει τελικά από σήμερα, αλλά από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, με σημερινή ανακοίνωσή της η ΥΠΑ «ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αλλαγή στην ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας αεροπορικής οδηγίας (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα ισχύει από την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.  

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται ήδη σε επταήμερο (7) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό, ενώ από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 η καραντίνα θα έχει διάρκεια δέκα ημέρες.  Όσον αφορά τα υπόλοιπα δεδομένα της notam για το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν και ισχύουν ως έχουν ανακοινωθεί».

Yποχρεωτικό παραμένει το αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών πριν από την είσοδο στη χώρα και το rapid test κατά την άφιξη. Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στην Ελληνική Επικράτεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος