Θυελλώδεις άνεμοι, δεμένα πλοία, πτώσεις δέντρων – Πλησιάζει ο «Ζορμπάς» (video)

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που σαρώνει τις τελευταίες ώρες τη χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί θα είναι εξαιρετικά ισχυροί.

Κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 όλα τα σχολεία του νησιού.  

Κλειστά για δεύτερη ημέρα τα σχολεία στην Άνδρο.

Κλειστά και όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Σαρωνικού.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή-Θάσος, ενώ από το Βόλο για τις Σποράδες τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Στο λιμάνι της Ραφήνας, ένας άνθρωπος που πήγε να απομακρύνει το όχημά του από το λιμάνι, παρασύρθηκε από τον ισχυρό άνεμο και έπεσε στη θάλασσα. Ευτυχώς ανασύρθηκε σώος.

Βυθίσεις σκαφών σημειώθηκαν σε Κάλυμνο, Ιερισσό και Ερέτρια.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώνονται από το πρωί μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί το τελευταίο 24ωρο περισσότερες από 400 κλήσεις, από την περιοχή της Αττικής, για πτώσεις δένδρων ή απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων, λόγω των δυνατών ανέμων στο λεκανοπέδιο.
Τα μέτρα που παίρνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανεπτυξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο ΓΓ Γιάννης Ταφύλλης.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, σε υψόμετρο άνω των 1.800 μέτρων. Ειδικότερα, στα λευκά «ντύθηκαν» οι κορυφές του Ολύμπου, ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν και στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Φαινόμενα τύπου «Ζορμπά» εμφανίζονται δύο με τρεις φορές τον χρόνο στην Ελλάδα λέει στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Πετράκης τέως διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Για την πρόβλεψη του καιρού από τις επόμενες ώρες έως και το Σάββατο, αλλά και για τον «Ζορμπά» το φαινόμενο του «Μεσογειακού Κυκλώνα» μας ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Όλυμπο – Θυελλώδεις άνεμοι έως 11 μποφόρ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος