Θλίψη και στην Ευρώπη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Η συγκλονιστική είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά έφτασε αστραπιαία και στην Ευρώπη.  Με έκτακτα δελτία τους τα πρακτορεία Associated Press και Reuters μετέδωσαν το θλιβερό νέο.

Την θλίψη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε στο twitter o Πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Ντείβιντ Σασόλι αναρτώντας και σχετική φωτογραφία απο την τελευταία τους συνάντηση. Αναφέρει ότι «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Πριν λίγους μήνες συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για τα επόμενα βήματα μετά την πανδημία. Θα λείψει πέρα ​​από τα σύνορα της Ελλάδας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της». 

Ο πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί έγραψε στο twitter :«Έτρεφα εκτίμηση γι’ αυτήν την ενεργητική και πιστή στις ιδέες της γυναίκα. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους πολιτικούς της φίλους».

Την θλίψη της για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε στο twitter και η επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ιραξτε Γκαρθία Πέρεζ.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά και στους φίλους μας στο κόμμα του #KINAL. Μια θαρραλέα γυναίκα, μια προοδευτική ηγέτης, έφυγε πολύ νωρίς.  Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ  με αναρτήσεις τους στο Twitter έγραψαν :

Στελιος Κυμπουρόπουλος 

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από κοντά μας. Καλό ταξίδι σε μια σπουδαία μαχήτρια που πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή με σθένος, επιμονή και γενναιότητα. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Γιώργος Κύρτσος

Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Elissavet Vozemberg

Ήταν μαχήτρια τόσο στη ζωή όσο και στην πολιτική. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της @FofiGennimata.

Μανόλης Κεφαλογιάννης 

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μία γενναία μάχη με αξιοπρέπεια. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια της και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της

Άννα – Μισέλ  Ασημακοπούλου  

Η θλιβερή είδηση του θανάτου της @FofiGennimata πραγματικά μας συγκλόνισε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος