Θλίψη για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά – Σε λαϊκό προσκύνημα αύριο η σορός του, την Τετάρτη η κηδεία

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, άρχισε την επιτυχημένη καριέρα του σε ηλικία μόλις 16 ετών και συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.

Η σορός του Βασίλη Καρρά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, από τις 10:00 το πρωί έως τη 01:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 στις 12.00, στη γενέτειρά του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

Ο βασιλιάς του λαϊκού τραγουδιού, ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες, που με τη χαρακτηριστική βαθιά φωνή του, ξεσήκωνε τους χιλιάδες θαυμαστές του στα νυχτερινά κέντρα και γέμιζε ολόκληρα στάδια, ο Βασίλης Καρράς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, στην αγαπημένη του πόλη, τη Θεσσαλονίκη.

Θρήνος για το ελληνικό πεντάγραμμο από την απώλεια του αγαπημένου τραγουδιστή, ο οποίος νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Το κλίμα μετά την είδηση του θανάτου του είναι πολύ βαρύ στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Βασίλης Καρράς που γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, είχε καταφέρει κάτι μοναδικό, που κανένας άλλος Ευρωπαίος τραγουδιστής, δεν έχει μπορέσει. Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες όταν γέμισε με 17.000 θεατές, το στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000, είχαν μείνει απέξω καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο.

Δεν θα βαρεθώ ποτέ να τραγουδάω το «Όταν τα χρόνια σου περάσουν», είχε πει o ίδιος με την πρώτη φορά που εμφανίστηκε μπροστά σε κοινό να είναι όταν ήταν 16 χρονών. Από τότε κάθε φορά πριν βγει στη σκηνή, έκανε τον σταυρό του κι άναβε ένα καντήλι.

Πριν γίνει τραγουδιστής ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, ένα απλό παιδί του λαού, που συγκινούσε τις καρδιές των ανθρώπων με την φωνή του.

Ο Βασίλης Καρράς είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως τον Φοίβο, τον Γιώργο Θεοφάνους, τον Αλέκο Χρυσοβέργη, τον Σπύρο Γιατρά, την Εύη Δρούτσα, τον Χρήστο Δάντη, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Ήταν κι ο ίδιος συνθέτης και στιχουργός. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έκανε λοιπόν ένα τσιγάρο κι έφυγε…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος