Θεσσαλονίκη: Υποτονική η κίνηση στα καταστήματα Κυριακή των Βαΐων- Ελπίδες για ζέσταμα της αγοράς τη Μ. Εβδομάδα

Μουδιασμένη ήταν η κίνηση σήμερα στα εμπορικά καταστήματα, τα οποία παρέμειναν σήμερα ανοιχτά, Κυριακή των Βαΐων, προκειμένου να διευκολύνουν τους καταναλωτές για τις αγορές τους πριν από το Πάσχα. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, με την καθιερωμένη αγορά της λαμπάδας και του δώρου που συνήθως την συνοδεύει.

Η καταβολή συντάξεων, μισθών και δώρου Πάσχα τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να ζεστάνουν την αγορά. Έτσι, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, Δημοσίου και άλλων ταμείων θα δουν να πιστώνονται οι λογαριασμοί τους τη Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη, ενώ οι μισθοί Μαΐου, θα καταβληθούν στο Δημόσιο τη Μ. Πέμπτη. Έως τη Μεγάλη Τετάρτη, θα γίνει και η καταβολή του δώρου Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και της επιταγής ακρίβειας των 200 ευρώ.

Διαφορετική είναι η εικόνα στην αγορά τροφίμων, όπου πολλοί καταναλωτές, προκειμένου να πετύχουν καλύτερες τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, έχουν ήδη αγοράσει κατσίκι ή αρνί, ενώ άλλοι, λόγω των ανατιμήσεων, περιορίζουν την ποσότητα για να αντεπεξέλθουν στο κόστος.

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν αμνοερίφια από 10 έως 12 ευρώ το κιλό, ενώ, στα συνοικιακά κρεοπωλεία, η τιμή ανεβαίνει στα 13 με 14 ευρώ.

Πάντως σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, την τιμητική τους είχαν τα ψάρια, με τους πάγκους των ιχθυοπωλών να προσφέρουν πολλές επιλογές σε τιμές που δεν σημειώνουν σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Στα οπωροκηπευτικά, το μεταφορικό και παραγωγικό κόστος κρατά σε υψηλά επίπεδα τις τιμές ορισμένων προϊόντων, όπως αγγούρια και μελιτζάνες που κατέγραψαν αύξηση της τιμής στη χονδρική κατά 29 και 31%, αντίστοιχα. Αντίθετα, μειωμένες κατά 21 και 7% είναι οι τιμές της ντομάτας και του μαρουλιού. Οι έλεγχοι σε όλους τους κλάδους της αγοράς για φαινόμενα αισχροκέρδειας, θα παραμείνουν εντατικοί όλο το επόμενο διάστημα.

Πάντως, στην αγορά δεν σημειώνονται ελλείψεις προϊόντων και υπάρχει επάρκεια στα αγαθά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος