Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο Ρουμάνος που έκλεψε τέσσερα πολυτελή ρολόγια στην Ελβετία

Την κράτησή του, έως ότου αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την έκδοσή του ή μη στην Ελβετία, διέταξε εισαγγελέας εφετών για τον 48χρονο Ρουμάνο, ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε στην ελβετική πόλη Νεσατέλ, τέσσερα πολυτελή ρολόγια, αξίας 1,1 εκ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, προερχόμενος με πτήση από το Βουκουρέστι, σε εκτέλεση εντάλματος των διωκτικών Αρχών της Ελβετίας, όπου καταζητείται για κλοπή.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που εστάλησαν από την αρμόδια Εισαγγελία της Ελβετίας, η πράξη τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν ο 48χρονος, μαζί με συνεργό του, επισκέφθηκαν επιχείρηση, με σκοπό την αγορά πολυτελών ρολογιών. Κατόπιν επίδειξης από προσωπικό της εταιρείας, κατέληξαν σε τέσσερα πανάκριβα μοντέλα που ήταν τοποθετημένα, το καθένα σε θήκη. Οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι, με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, αντικατέστησαν τα πολυτελή ρολόγια με αλλά φθηνότερης αξίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η πράξη τους διαπιστώθηκε στις αρχές του επόμενου έτους, όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν τις θήκες και, αφού διαπίστωσαν ότι το ενδιαφέρον για την αγορά των ρολογιών, ατόνησε.

Ο 48χρονος, ο οποίος δηλώνει ότι ζει στη Θεσσαλονίκη, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Δια του συνηγόρου του αιτήθηκε να αποστείλουν οι ελβετικές διωκτικές αρχές αποδεικτικά στοιχεία, βάσει των οποίων ταυτοποιήθηκε ως δράστης, όπως φωτογραφικό υλικό από το κύκλωμα ασφαλείας της επιχείρησης, δακτυλικά αποτυπώματα κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος