Θεσσαλονίκη- Βιασμός 24χρονης: Στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές εξετάσεις

«Όταν λέω όχι είναι όχι», «Καμία μόνη», «Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα, όπου πλήθος κόσμου διαδήλωσε κατά της έμφυλης βίας, δηλώνοντας παράλληλα έμπρακτη συμπαράσταση  στην 24χρονη, για την πολύκροτη υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της.

Η κοπέλα κατέθετε επί μιάμιση ώρα στην 5η ανακρίτρια που έχει αναλάβει να διερευνήσει την καταγγελία του βιασμού της. Κατέθεσε μάλιστα και κατάλογο μηνυμάτων και κλήσεων που δέχθηκε στο κινητό της την επίμαχη νύχτα.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και που, σύμφωνα με πηγές από το ΑΠΘ, βρίσκονται ήδη στα χέρια των ανακριτικών αρχών, θα δώσουν απαντήσεις για το αν χορηγήθηκε στην 24χρονη κάποια υπνωτική ή ναρκωτική ουσία, γεγονός που μπορεί να αλλάξει το κατηγορητήριο. Το  δείγμα βιολογικού υλικού απεστάλη τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου από το Τμήμα Τοξικολογίας του ΑΠΘ, στο αντίστοιχο της Ελβετίας.

Στο μεταξύ, ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι προσήχθη για κατάθεση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης,  στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για κύκλωμα μαστροπείας.

Σε κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων προχώρησαν άνδρες της αστυνομίας σε έφοδο στα σπίτια, όσων συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι. Ο 27χρονος κατηγορούμενος που αρνείται την κατηγορία του βιασμού, υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε ότι η κοπέλα ήταν υπό την επήρεια μέθης.

Τη Δευτέρα, αναμένεται να καταθέσουν κι άλλοι μάρτυρες για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού, την ώρα που είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα για την ενδεχόμενη ύπαρξη διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας, τα μέλη του οποίου προσπαθούν να παγιδέψουν κοπέλες με τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, οδηγώντας τες να εκδίδονται σε πάρτι.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ