Άγνωστοι βανδάλισαν για ακόμη μία φορά την τοιχογραφία για τα θύματα του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, την μουτζούρωσαν και έγραψαν με μαύρο σπρέι: “Free Palestine Εβραίοι = Ναζί“.
Πρόκειται για μία τοιχογραφία, για την ανάμνηση του Ολοκαυτώματος, με θεματική τη συμβολική ιστορία ενός μικρού παιδιού εβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη, στη ζωή του λίγο πριν την Κατοχή και έως το φρικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
Στο παρελθόν, η τοιχογραφία είχε υποστεί βανδαλισμό από ακροδεξιούς, οι οποίοι είχαν ζωγραφίσει ναζιστικά σύμβολα.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδίκασε, με ανακοίνωση του, τον βανδαλισμό, αναφέροντας πως «η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».
Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο περιστατικό, άγνωστοι εισέβαλαν σε περιφραγμένο χώρο του μετρό Ποσειδώνος με Ερυθρού Σταυρού, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και βανδάλισαν τέσσερα βαγόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γκράφιτι.
Η καταγγελία έγινε χθες Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Α.Τ. Πυλαίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος