Θεσσαλονίκη: Τροποποίηση στο πρόγραμμα του Μ.Πομπέο για λόγους ασφαλείας

Τροποποίηση στο αρχικό πρόγραμμα του  Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών  Μ.Πομπέο κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη εισηγήθηκαν οι αμερικανικές αρχές  για λόγους ασφαλείας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν θα επισκεφθεί το Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, για να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Η συνάντηση τους θα πραγματοποιηθεί σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου Μακεδονία, στο οποίο  έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνέχεια  θα επισκεφθεί τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (Σ.Β.Ε.) στα Σφαγεία, όπου θα υπογραφεί διμερής συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εδώ και μέρες είχε προετοιμαστεί για την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στο ΥΜΑΘ ενώ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος