Θεσσαλονίκη: Το σκληρό πρόσωπο του κορονοϊού στις εφημερίες των νοσοκομείων

Array

Με την πίεση στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, να παραμένει σε επίπεδα συναγερμού, εκατοντάδες διασωληνωμένους να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεκάδες θανάτους να καταγράφονται καθημερινά, οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, την ώρα που και πολλά ακόμη κράτη στην Ευρώπη δοκιμάζονται.

Η συνδρομή ιδιωτών γιατρών, οι οποίοι έλαβαν τα φύλλα πορείας μετά την επίταξη των υπηρεσιών υγείας αλλά και η συνδρομή ιδιωτικών κλινικών, όπου χρειάζεται, αναμένεται να δώσουν ανάσα στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων. Περίπου 50 είναι οι ιδιώτες γιατροί που έλαβαν τα φύλλα πορείας στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η πίεση καταγράφεται και στις εφημερίες των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, με το ΑΧΕΠΑ και το Παπαγεωργίου να ολοκληρώνουν και να ξεκινούν αντίστοιχα με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ νοσηλευτές τονίζουν την κόπωση που έχει επέλθει στο σύνολο του προσωπικού.

Την ίδια ώρα, σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Κάνει λόγο για επιλογή ασθενών, για έλλειψη υλικών αλλά και εξαντλημένους γιατρούς που λιποθυμούν.

Καθημερινά, εκατοντάδες ιστορίες που δείχνουν το σκληρό πρόσωπο του κορονοϊού εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία, ενώ άλλες τόσες δείχνουν τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος να ξεπεράσει τραγικές καταστάσεις, όπως ο πατέρας του βρέφους στο Ρίο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και βιντεοσκόπησε νανουρίσματα για το παιδί.

Αυξητική παραμένει, πάντως, η τάση στους εμβολιασμούς της 1ης και 3ης δόσης.

Ανοιχτή παραμένει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος