Θεσσαλονίκη: Το ΚΕΘΕΑ μοίρασε 150 μερίδες φαγητού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Άστεγοι και άποροι συμπολίτες μας γεύτηκαν φρεσκομαγειρεμένο γιουβετσάκι, γλυκά και φρούτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χάρις στην πρωτοβουλία μελών και εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, σε συνεργασία με τη μονάδα streetwork του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, τιμώντας την σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ στάθμευσε το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου και μοίρασε 150 μερίδες φαγητού που είχαν μαγειρέψει τα μέλη του.

«Επιπλέον, ετοιμάσαμε άλλες 43 μερίδες που θα τις δώσουμε στους ωφελούμενους που βρίσκονται στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης» προσέθεσε η κ.Θεοχαράκη. Άλλωστε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ, «η θεραπευτική κοινότητα είναι μέρος της ευρύτερης κοινότητας και το σύνθημα “Στάσου πλάι μου” που είναι το μήνυμα και της φετινής Παγκόσμιας Μέρας, δεν είναι απλά μια έκκληση για την υποστήριξη του έργου της απεξάρτησης αλλά αποτελεί μια αναγνώριση της ανάγκης για αμοιβαιότητα και κοινωνική ευθύνη  για όσα μας περιβάλλουν».

«Η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία έχει πολλαπλασιάσει την ομάδα εκείνη των συνανθρώπων μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν ακόμη και βασικές ανάγκες, όπως το φαγητό. Η θεραπευτική κοινότητα ΙΘΑΚΗ στηρίζει τη φιλοσοφία της στις αρχές της αλληλεγγύης, μιας αλληλεγγύης που δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορίζεται στην κύκλο των μελών της, αντίθετα αποκτά νόημα, όταν αλληλοεπιδρά με την κοινωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος