Θεσσαλονίκη: Το φονικό ρέμα της Πολίχνης που στέρησε τη ζωή στον 26χρονο

Array

Επικίνδυνο κρίνεται το ρέμα Ξηροποτάμου που ξεκινά από το Ασβεστοχώρι και καταλήγει στον Δενδροπόταμο, μετά την τραγική απώλεια του νεαρού άνδρα στην πρόσφατη νεροποντή του περασμένου Σαββάτου 12/6/2021. Ένα ακόμα αγκάθι όσον αφορά το συγκεκριμένο ρέμα αλλά και τα υπόλοιπα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, είναι οι ιρλανδικές διαβάσεις, οι πρόχειρες διαβάσεις δηλαδή που τοποθετήθηκαν στο παρελθόν.

Η τραγική απώλεια του 26χρονου που παρασύρθηκε από το ρέμα Ξηροποτάμου στην Πολίχνη, καθιστά πλέον άμεση την παρέμβαση στο ρέμα που, όταν φουσκώνει, γίνεται επικίνδυνο.

Ο Ξηροπόταμος ή ρέμα Ασβεστοχωρίου, είναι ένας από τους πολλούς χειμάρρους που διαρρέουν το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οι πηγές του εντοπίζονται λίγο πιο κάτω από τον Χορτιάτη, περνούν από το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο, τους Βυζαντινούς Νερόμυλους, την περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου και συνεχίζουν μέσα από τον αστικό ιστό στην Πολίχνη για να καταλήξουν στον Δενδροπόταμο, περίπου στην οδό Λαγκαδά.

Η  πίεση που δέχεται η κοίτη του συγκεκριμένου ρέματος από την οικιστική ανάπτυξη, έχει ως αποτέλεσμα το ρέμα να φουσκώνει, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που δέχεται και να γίνεται επικίνδυνο. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής βλέπουν κάθε φορά τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου.
Στο ρέμα  του Ξηροποτάμου, επικίνδυνες είναι και οι ιρλανδικές διαβάσεις.
Η υλοποίηση της μελέτης που εδώ και μία πενταετία είναι προς έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών, είναι πάγιο αίτημα φορέων και κατοίκων, ώστε να αναλάβει την υλοποίησή του η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αίτημα να κηρυχθεί η δημοτική ενότητα Πολίχνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέθεσε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, μετά τα τραγικά περιστατικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος