Θεσσαλονίκη: Το ΕΣΥ ενισχύεται με επιπλέον κλίνες-Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία

Array

Πρώτη μέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στους Ιερούς Ναούς και οι πιστοί προσήλθαν στις εκκλησίες με τα πιστοποιητικά τους.

Για την είσοδό τους στις εκκλησίες, απαιτείται επίδειξη rapid test, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς είπαν ότι δεν τους έγινε έλεγχος.

Τα μέτρα εφαρμόζονται, με σκοπό την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

Αφόρητη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς είναι χιλιάδες οι νέες μολύνσεις που ανακοινώνονται καθημερινά.

Το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη ενισχύεται με επιπλέον κλίνες νοσηλείας, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
25 απλές κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με covid-19, διατίθενται με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με σκοπό την ενίσχυση των νοσοκομείων της πόλης. Δεν αποκλείεται μάλιστα, εάν παραστεί ανάγκη, να παραχωρηθούν και επιπλέον κρεβάτια από άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενείς με covid-19, των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα υπηρεσιών υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, οι ασθενείς που τα έλαβαν είναι καλά στην υγείας τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσιόπουλος αναφέρει ότι:

“Από την Παρασκευή ξεκίνησε η χορήγηση των φαρμάκων σε ασθενείς, των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή. Οι πρώτοι ασθενείς προσήλθαν κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με τα νοσοκομεία υποδοχής, όλη η διαδικασία γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κάτι που διασφαλίζει τη διαφάνεια, αλλά και την ιχνηλάτηση κάθε δόσης που χορηγήθηκε”.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευομένων σε όλες τις βαθμίδες στα νοσοκομεία, είναι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος