Θεσσαλονίκη: Τι ζήτησε ο Εισαγγελέας από τους παράγοντες Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή

Στον Εισαγγελέα βρέθηκαν εκπρόσωποι των τριών ΠΑΕ της πόλης, του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή, συμμετέχοντας σε σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων της αστυνομίας, για το ζήτημα της οπαδικής βίας.

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, βρέθηκαν εκπρόσωποι των 3 ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης. Ο μεγαλομέτοχος του Άρη Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου του Ηρακλή Φώτης Θέος.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους παράγοντες των ΠΑΕ:

-Να αποφύγουν εμπρηστικές δηλώσεις, που πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ των οπαδών.

-Να ασκούν διαρκή έλεγχο στους οπαδούς και σε ακραίες συμπεριφορές τους.

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν τον «έλεγχο νομιμότητας των γραφείων που διατηρούν ομάδες. Ζητά αυστηρή τιμωρία των δραστών οπαδικής βίας και αυστηρή μεταχείριση των δραστών»- ενώ στο «κάδρο» μπαίνει και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης όταν οι αξιόποινες πράξεις τελούνται από περισσότερα άτομα.

Πέντε ημέρες από το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα τον 19χρονο Άλκη και στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου συλληφθέντα, καθώς αναμένεται άρση του απορρήτου με εντολή εισαγγελέα. Τα αποτυπώματα και το DNA που εντοπίστηκαν και ελέγχονται σε εργαστήρια, οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και περιοίκων που έχουν περιέλθει στα χέρια της αστυνομίας.

Στα εγκληματολογική εργαστήρια εξετάζονται και οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο δεύτερο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος