Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο για την ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την ένοπλη ληστεία με λεία περίπου 2.800 ευρώ που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 21 Αυγούστου, σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ πέρασε χειροπέδες σε έναν 25χρονο, ο οποίος μπήκε στο κατάστημα αλλά και μία 20χρονη που τον περίμενε στη μοτοσικλέτα, με την οποία επιχείρησαν να διαφύγουν.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός μπούκαρε σε ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών επί της οδού Θεοτοκά, κοντά στη ΧΑΝΘ και, με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό.

 Τελικά όμως εντοπίστηκαν λίγα μέτρα πιο μακριά, κοντά στη Δημητρίου Γούναρη, και συνελήφθησαν.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο ατόμων για ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, 25 και 20 ετών (άντρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (21-08-2022) ο 25χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου εισήλθε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του υπαλλήλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.822,45 ευρώ.

Ακολούθως επιβιβάστηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα όπου τον ανέμενε η 20χρονη συνεργός του και επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως εντοπίσθηκαν σε κοντινή απόσταση από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθησαν.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι ο 25χρονος ξημερώματα της ίδιας ημέρας έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Ανάληψης το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και διάφορα προϊόντα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό από το κατάστημα τυχερών παιχνιδιών , το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του και η μοτοσικλέτα, ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής από τον τόπο τέλεσης της ληστείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες.

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος