Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 4 διακινητές αλλοδαπών– Ανάμεσά τους και ένας 17χρονος

Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 38, 40 και 44 ετών (1 άντρας και 2 γυναίκες αντίστοιχα) και 17χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας με κίνδυνο για άνθρωπο έναντι αμοιβής, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια, ενώ ένας εκ των οδηγών διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, χθες (19/6) το πρωί στην Εγνατία Οδό, ύψος Ασπροβάλτας, αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα διενέργειας ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια ο 38χρονος οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με το 17χρονο συνοδηγό τράπηκαν σε φυγή πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή τους αντίσταση.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 4 διακινητές  αλλοδαπών– Ανάμεσά τους και ένας 17χρονος

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε, εντός του οχήματος βρέθηκαν πέντε αλλοδαποί, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιπλέον, διαπιστώθηκε και η κίνηση ακόμα ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου που λειτουργούσε ως προπομπός, με σκοπό να ελέγχει τη διαδρομή για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, με οδηγό τη 40χρονη και συνοδηγό την 44χρονη, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν. Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.510 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος