Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καταζητούμενος για ανθρωποκτονίες και τη δολοφονία του διαβόητου μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορίες της Interpol Κύπρου, συνέλαβαν χθες (10-01-2022) το απόγευμα 48χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα των ελληνικών αρχών για ηθική αυτουργία σε δύο ανθρωποκτονίες και παραβάσεις Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον άνθρωπο που έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και πληρωμένου δολοφόνου Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σολόνικ και της 19χρονης τότε φίλης του Σβετλάνα Κότοβα, πρώην εστεμμένης «Μις Ρωσία».Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καταζητούμενος για ανθρωποκτονίες και τη δολοφονία του διαβόητου μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ

Ο Σολόνικ ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Μέγας Αλεξάνδρος» καθώς συμμετείχε στη ρωσική μαφία επί σειρά ετών στη δεκαετία του 1990. Ο Σολόνικ είχε φτάσει στην Ελλάδα από το 1995, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία, δήλωνε ως μόνιμη κατοικία μια διεύθυνση που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν μόνο ένα γιαπί. Την ίδια ώρα ο ίδιος και η συμμορία του ζούσαν σε πολυτελείς βίλες στο Λαγονήσι.

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Φεβρουαρίου 1997, όταν ο Ρώσος αρχιεκτελεστής βρίσκεται νεκρός στραγγαλισμένος με καλώδιο στη βίλα του.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη καταζητούμενος για ανθρωποκτονίες και τη δολοφονία του διαβόητου μαφιόζου Αλεξάντερ ΣολόνικΗ φίλη του βρέθηκε τεμαχισμένη και θαμμένη σε πρόχειρο τάφο σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα του αρχιμαφιόζου: τα μέλη της είχαν τοποθετηθεί σε βαλίτσα και σακ-βουαγιάζ. Το διπλό φρικιαστικό έγκλημα παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια άλυτο.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορίες της Interpol Κύπρου, εντόπισαν και συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (10-01-2022) 48χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα των ελληνικών αρχών για ηθική αυτουργία σε δύο (2) ανθρωποκτονίες και παραβάσεις Νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος