Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 36χρονου από τη Θεσσαλονίκη για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Μετά από πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος, κάνοντας χρήση τουλάχιστον (17) διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 337 αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, από τους οποίους ο ένας επιμελώς κρυμμένος, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim.

Από την περαιτέρω επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και ως εκ τούτου ο ημεδαπός συνελήφθη.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε Ανακριτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος