Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί-Ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία

Array

Μία ανάσα πριν συμπληρωθούν 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί βρίσκεται η χώρα, με το πολυπόθητο τείχος ανοσίας να χτίζεται μέρα με τη μέρα. Ο γοργός ρυθμός των εμβολιασμών και τα συνεχή self tests είναι τα μόνα όπλα κατά της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε να επιτραπούν οι δια ζώσης εξετάσεις στα πανεπιστήμια με τεστ αυτοδιάγνωσης, ενώ από τη Δευτέρα στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα αντί για δύο.

Tο τεστ θα διενεργείται ως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, κάθε Δευτέρα πρωί, από μαθητές και εκπαιδευτικούς και όλο το υπόλοιπο διοικητικό προσωπικό.

Στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης,  εκτός από την εξ αποστάσεως, θα επιτρέπεται και η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης, με φυσική παρουσία, έπειτα από αρνητικό self test. Όλοι θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία.

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να αποφύγει τον συνωστισμό το Σαββατοκύριακο και, αν μπορεί να κάνει τεστ, ας το κάνει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, κ. Νίκο Τζανάκη, αν μείνει ανεμβολίαστο το 40-50% του πληθυσμού, πιστεύοντας ότι θα είναι προστατευμένο χάρις στους υπόλοιπους που θα έχουν εμβολιαστεί, όχι μόνο δεν θα είναι προστατευμένο αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα κινδυνεύουν και οι εμβολιασμένοι.

Οι μάσκες φαίνεται πως θα παραμείνουν πάντως στη ζωή μας για αρκετό καιρό, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος