Θεσσαλονίκη: Συνεχείς οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υπό την σκιά της Όμικρον

Array

Συνεχείς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, πραγματοποιούν  κλιμάκια της αστυνομίας, αποσκοπώντας στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, μετά και τα νέα δεδομένα που έχει φέρει η μετάλλαξη Όμικρον και στη χώρα μας. Έλεγχοι για χρήση μάσκας, έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, σε αγορά, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια.

10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους καθ΄ όλη τη διάρκεια των γιορτών, δίνοντας έμφαση στα κέντρα διασκέδασης και στην εστίαση.

Η κοινή υπουργική απόφαση με τα νέα μέτρα δημοσιεύτηκε ήδη, ορίζοντας, μεταξύ άλλων, τη χρήση μάσκας παντού και διπλή ή μάσκα υψηλής προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ.

Στην εστίαση, η μάσκα θα αφαιρείται μόνο στο τραπέζι, ενώ στα γυμναστήρια, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Με το βλέμμα στραμμένο στην τήρηση των μέτρων από τον κόσμο στις γιορτές, είναι ισχυρή η σύσταση να υπάρξει self test πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Τη Δευτέρα, η αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου με τυχόν νέα μέτρα που θα αφορούν τη διασκέδαση, να βρίσκονται στο τραπέζι.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορονοϊό στους υγειονομικούς. Οι ειδικοί προβλέπουν αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, εφόσον επικρατήσει η μετάλλαξη όμικρον.

Τα κρούσματα της Όμικρον έχουν φτάσει τα 33, ενώ άλλα 98 εξετάζονται ως ύποπτα. Οι νοσούντες έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ 2 από αυτούς νοσηλεύονται χωρίς να έχουν εμφανίσει κάποια επιπλοκή.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες καταγράφεται τάση επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΜΑΙΡΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος