Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις Πλεύρη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ και των νοσοκομείων

Συναντήσεις με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, είχε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, λόγω των πιέσεων που δέχεται, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων covid. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός, δεν τίθεται θέμα αλλαγής της φιλοσοφίας των μέτρων και επιβολής τοπικών ή γενικών lockdown. Παράλληλα, τόνισε, ότι δεν θα τεθεί επί τάπητος θέμα ανανέωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όσους κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου και πρόσθεσε ότι, εάν ληφθεί τέτοια απόφαση θα ληφθεί κεντρικά σε επίπεδο ΕΕ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα είπε: «Όπως και στη Λάρισα, στη Θεσσαλία έτσι και στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μία πίεση στο σύστημα παραπάνω. Το ενισχύουμε συνεχώς με γιατρούς. Έχουμε βγάλει και προκηρύξεις αλλά έχουμε και τα κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς. Παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές και παίρνουμε κλίνες. Η αλήθεια είναι ότι θα πιεστεί το σύστημα. Από εκεί και πέρα όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι που μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Πρέπει να εμβολιαστούμε. Είναι ενθαρρυντικό ότι τις τελευταίες ημέρες οι εμβολιασμοί κινούνται στις 25.000 την ημέρα για την πρώτη δόση του εμβολίου που δείχνει ότι πλέον οι πολίτες έρχονται να εμβολιαστούν».

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας καθησύχασε ότι σε συνεργασία με τους ΥΠΕάρχες και τους διοικητές των νοσοκομείων Θα βρεθούν όλες οι λύσεις, προκειμένου να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το σύστημα και να έχουν όλοι οι πολίτες θεραπεία”.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εάν χρειαστεί, να υπάρξουν και επιτάξεις ιδιωτών γιατρών, παρότι κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν είναι επιθυμητό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος