Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο

Συνολικά 87 προσαγωγές έγιναν από την αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης για τα επεισόδια, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στη Θεσσαλονίκη.

Από αυτές, οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις ατόμων που σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν αστυνομικοί.

Εντωμεταξύ, κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στα επεισόδια κατέστρεψαν την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, σπάνοντας τεράστια κομμάτια από τα μάρμαρα στα σκαλοπάτια, τα οποία χρησιμοποίησαν ως πολεμοφόδια. Ακόμη, υπάρχουν φθορές, πιθανότατα από τις ρίψεις μολότοφ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Απογευματινές ώρες χθες (17-11-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, στο πλαίσιο της 49ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου συμμετείχαν περίπου 14.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδες  ατόμων ευρισκόμενες εντός των χώρων του Α.Π.Θ. κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ), εναντίον των παρευρισκόμενων αστυνομικών δυνάμεων.

Συνολικά, προσήχθησαν 87 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 5 και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και διεκομίσθησαν στο 424 Γ.Σ.Ν. για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ σημειώθηκαν φθορές σε μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος