Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα οι δράστες της απόπειρας ληστείας στη Μοναστηρίου- Το μοιραίο λάθος

Στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν σήμερα τρεις Έλληνες (Ρομά) κι ένας Αλβανός, (τρεις 22χρονοι κι ένας 18χρονος) που, το πρωί της Τετάρτης, επιχείρησαν να ληστέψουν κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Μοναστηρίου, στον Βαρδάρη Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, εκτός από τα όπλα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, επίσης ένα γκλοπ και μία συσκευή ασυρμάτου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – μεταξύ άλλων – για απόπειρα ληστείας, αντιποίηση της Αρχής, σωματική βλάβη και παραβάσεις του Νόμου περί Όπλων.

Ένα μοιραίο λάθος των δραστών φαίνεται πως οδήγησε σε φιάσκο την απόπειρα ληστείας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι τέσσερις δράστες, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν την κάμερα ασφαλείας που κατέγραφε τις κινήσεις στον χώρο του καταστήματος, προκάλεσαν ηλεκτρολογική βλάβη, με συνέπεια να πέσουν τα ρολά ασφαλείας και να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Προηγουμένως, είχαν εισβάλει στο κατάστημα, κρατώντας αεροβόλο όπλο και μαχαίρια, ενώ έδεσαν με tire up τον πακιστανικής καταγωγής υπάλληλο που, εκείνη την ώρα, βρισκόταν μέσα. Προκειμένου δε, να μην κινήσουν τις υποψίες του υπαλλήλου, προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα με διακριτικό της αστυνομίας.

Αντιλαμβανόμενος ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση ειδοποίησε την ‘Αμεση Δράση και στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που περικύκλωσαν το κατάστημα, συλλαμβάνοντας τους δράστες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στην αυτόφωρη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για απόπειρα ληστείας σε επιχείρηση του κέντρου πόλης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έπειτα από άμεση ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 18, 22 και 22 ετών και για 22χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι, πρωινές ώρες χθες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, αφού εισήλθαν σε εμπορικό κατάστημα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας φορείς αλεξίσφαιρου με διακριτικά σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, καπέλα με γείσο και κρατώντας ασύρματο, αποπειράθηκαν, με χρήση σωματικής βίας, να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από 23χρονο αλλοδαπό υπάλληλο.

Στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν το καταγραφικό κύκλωμα προκειμένου να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, προκάλεσαν βλάβη στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθούν τα ρολά ασφαλείας και να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο προστρέξαντες αστυνομικοί, οι οποίοι μετά τη σύλληψη, διενήργησαν έρευνα στους χώρους του καταστήματος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πιστόλι τύπου αεροβόλο,
  • (3) πτυσσόμενα μαχαίρια,
  • (3) φορείς αλεξίσφαιρου (χωρίς αλεξίσφαιρες πλάκες) που έφεραν σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • (2) κατσαβίδια,
  • Πτυσσόμενη ράβδος,
  • Δεματικά καλώδια,
  • Κολλητική ταινία υφασμάτινη,
  • Φορητός πομποδέκτης,
  • (3) καπέλα με γείσο και
  • (2) ζευγάρια γάντια.

Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα οι δράστες της απόπειρας ληστείας στη Μοναστηρίου- Το μοιραίο λάθος

Σε έρευνες, που ακολούθησαν, στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 φορητός πομποδέκτης,
  • Ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές),
  • Κλειδιά αυτοκινήτων και
  • 1 φωσφοριζέ γιλέκο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για απόπειρα ληστείας, βία κατά δικαστικών υπαλλήλων, αντιποίηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ραδιοσυχνοτήτων, κατά συναυτουργία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος